Healthy chocolate fondue snack

Er is niemand die niet gelukkig wordt van een heerlijke chocolate fondue, right? Helaas past dit niet helemaal binnen onze gezonde lifestyle. Of toch wel? Wij hebben hèt recept voor een healthy chocolate fondue snack! Op die manier kun je lekker fonduen, zonder dat jij je schuldig hoeft te voelen (natuurlijk wel met mate;).

chocolate fondue

Wat heb je nodig?

– 3 á 4 mandarijnen

– 80 gram extra pure chocolade (minimaal 70% cacao)

– Zeezout

Hoe maak je de healthy chocolade fondue snack?

Pel de mandarijnen en verdeel ze in partjes en smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dip de partjes in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de gedipte mandarijntjes met zout en zet het tien minuutjes in de koelkast zodat de chocolade goed stolt.

Binnen een mum van tijd heb je deze healthy chocolade fondue snack op tafel staan. Je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren door verschillende fruitsoorten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan stukjes mango of ananas!

P.S. Op zoek naar nog meer heerlijke snacks die je zonder schuldgevoel kunt eten? Hier vind je het recept voor healthy Lions en guilt free Ferrero Rocher chocolaatjes.

Source: Simply Healthy Kitchen | Dishmaps