Heb jij haaltjes in je kleding? Zo kom je ervan af!

Die haaltjes in je kleding. Het lijkt misschien niet zo’n big issue, maar als je ze niet op de juiste manier verwijdert, kunnen ze je kleding zelfs verpesten. En dit mag absoluut niet gebeuren met jouw favoriete blouse! Wij hebben daarom de tips hoe je haaltjes in je kleding voorkomt en hoe je ze op de juiste manier verwijdert.

Zo voorkom je ze

Binnenstebuiten wassen
Om haaltjes te voorkomen kun je het beste al je kleding binnenstebuiten wassen. Dit voorkomt niet alleen haaltjes, maar ook verkleuring en veroudering van de kleding.

Waszakjes gebruiken
Kleding met bijvoorbeeld pailletten of iets wat haaltjes kunnen veroorzaken kun je beter in waszakjes wassen. Dit beschermt de rest van de kleding.

Ritsen en knopen dicht
Rits alle ritsen en knoop alle knopen dicht voordat je ze in de wasmachine of droger doet. Zo kunnen er geen nieuwe haaltjes ontstaan.

‘Air wash”
Door het progamma ‘air wash’ van de droger te gebruiken was je je kleding niet met water maar met lucht. Doe dit alleen met wollen en gebreide kleding.

TIP: Doe één à twee kledingstukken per keer.

Verdeling in je kledingkast
Als je kleding met bijvoorbeeld pailletten onder een gebreide trui in je kast legt, zullen er zeker haaltjes in komen. Het is daarom verstandig om een goede verdeling te maken. Alle wollen en gebreide kleding bij elkaar, alle blouses bij elkaar enzovoort.

Zo kom je ervan af

Naald
De meest voor de hand liggende manier is het haaltje met een naald te verwijderen. Steek de naald door de stof op de plek waar het lusje begint. Zorg dat de naald er grotendeels doorheen zit behalve het oogje van de naald. Door het oogje van de naald wurm je het lusje doorheen en dan pas trek je de naald er helemaal doorheen. Het lusje zit nu aan de binnenkant van je kleding. Rek de stof dan een klein beetje en de lus zal niet of bijna niet meer te zien zijn. 

Gedestilleerde witte azijn
Doe een klein beetje gedestilleerde witte azijn op de plek van het haaltje en was hem daarna in de wasmachine (of met de hand).

Heb je ook last van pluisjes?
>Dé tips om pluisjes op je kleding te voorkomen of weg te halen

En zo blijft je kleding langer mooi
>Met deze tips blijft je kleding supermooi

PHOTOCREDITS : LISAOLSSON