Het juiste kapsel per haartype

Heel handig!

Ons hairdo is behoorlijk belangrijk voor ons. Heb jij juist dun haar of ben jij de trotse eigenaar van een volle bos? Dan verschilt het erg welk kapsel het mooist is bij jouw haartype. Om het jullie een stukje makkelijker te maken, hebben wij de mooiste kapsels voor ieder haartype op een rijtje gezet!

Fijn en veel haar
Heb jij veel haar, maar is het ook heel fijn? Dan zal jouw kapsel er geweldig uit zien wanneer je laagjes laat knippen die perfect in elkaar overlopen. Op die manier creëer je meer beweging, zonder dat het er slierterig uit gaat zien. Het mooist is een gemiddelde lengte, dus iets over je schouders.

Zeer fijn en weinig haar
Een bob staat jou absoluut fantastisch! En dan het liefst een die vooraan langer is, en achter een stuk korter. Zoals het Victoria Beckham een paar jaar geleden had: kort bij je nek en naar voren afloopt tot net onder je kin. Tip: vraag je kapper om veel texturen in je haar te knippen voor extra volume. Ben je bang dat het iets te ‘hard’ zal staan, zo’n bob? Een pony maakt het geheel een stuk zachter, en kan prima met jouw haartype.

Dik en krullend / haar met een flinke slag
Bij een krullend kapsel is het belangrijk dat er juist veel volume aan de onderkant van je haar zit. Let er dus ook op dat de kapper je haar knipt, en niet snijdt. Hierdoor zien je krullen er nog voller uit en voorkomt het dat het (extra) gaat pluizen. Het mooist is om voor een iets langer kapsel te gaan, want een kortere coupe kan wat minder mooi staan omdat je zulk dik en volumineus haar hebt. Denk je erover om een pony te knippen? Staat prachtig, alleen moet je wel zin hebben om het elke dag goed te föhnen…

Krullend en fijn haar / fijn haar met een flinke slag
Jou staat een kapsel met harde lijnen het allermooist. Lang, kort: alles kan! Zorg er wel voor dat je kapper je lagen en lijnen in je haar knipt zoals je krullen van nature vallen.

Dik en weinig haar
Jouw haar is alleen bovenop vaak erg dik, en onder wat dunner, waardoor het sneller lijzig kan lijken. Een hairdo met veel laagjes bovenop je hoofd staat jou het mooist. Zo wordt de bovenkant iets uitgedund waardoor jouw haar luchtig en vol valt. Ga alleen niet voor een coupe die ver boven je schouders eindigt, want daar komt jouw haar niet mooi in uit.

READ NEXT:
Deze haarscheiding past het beste bij jouw gezicht
Waarom mannen van lang of kort haar houden
Het perfecte kapsel voor jouw gezichtsvorm

Theme developed by TouchSize - Premium WordPress Themes and Websites