Hier scoor je een duurzame jeans

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag duurzame modemerken aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Kings Of Indigo (KOI).

Kings Of Indigo (KOI)

Kings Of Indigo is voornamelijk bekend om haar denim jeans. De jeans is een combinatie van het Japanse minimalisme en de stoere klassieke Amerikaanse spijkerbroek. Dit is te zien in hun logo waarin je een Amerikaanse cowboy ziet zitten op een koi karper, wat ook staat voor de afkorting (KOI) van het merk Kings Of Indigo.

Karpers staan voor intelligente dieren en zwemmen bijvoorbeeld tegen de stroom in, deze rebellie en dwarsheid staat dus ook voor het merk Kings Of Indigo. Het merk is 8 jaar geleden opgericht door Tony Tonnaer met het idee om duurzame kleding te maken op sociaal en ecologisch gebied, zonder in te hoeven leveren op kwaliteit.

https://www.instagram.com/p/B57BmJjgyj_/?utm_source=ig_web_copy_link

Kings Of Indigo is een merk dat steeds verandert in de duurzame wereld. Het merk doet voortdurend onderzoek naar innovatieve duurzame materialen en methodes om de impact op mens en natuur zoveel mogelijk te verminderen. Ze hebben zich dan ook aangesloten bij de Fair Wear Foundation en zijn door Rank-a-brand uitgekozen tot een van de meest duurzame denim merken.

Kings Of Indigo werkt samen met de fabrieken waarin hun kleding wordt gemaakt, waardoor ze verantwoordelijk zijn voor de werkomstandigheden. Ook werken ze met een gedragscode die iedereen, waarmee KOI werkt, moet ondertekenen.

https://www.instagram.com/p/B4yxU1eAJoB/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B1VWlq1oIfz/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie: