Highlighter voor dummies: welke kleur heb jij nodig?

De juiste make-up kleur vinden is voor de meeste van ons een een struggle. In de winkel lijkt het mooi, maar zonlicht verbergt niets en dan ziet het er heel anders uit, dan onder die mooie lampen. Dit geldt niet alleen voor foundation en concealer, want ook de juiste highlighter vinden gaat gepaard met trial and error.

Inmiddels bestaan er zo veel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. En welke past er nou het beste bij je huid? Net zoals met bronzer moet je ook met highlighter opletten of je geen te donkere koopt. Want je hoort het al aan de naam hij moet een stuk lichter zijn. Voor een natural look kan je kiezen voor een highlighter die mooi bij je huidskleur past. Maar voor bijvoorbeeld een feestje mag het wel wat heftiger.

Vergeet niet om rekening te houden met de ondertoon in je gezicht. Is die koel kies dan voor een koele roze voor een natuurlijke look. Is die warm kies dan voor een peachy kleur of goud. Zo kom je erachter wat voor ondertoon jouw huid heeft.

Lichte huidkleur

Heb jij een lichte huid die maar niet kleurt in zomer? Dont’ worry je hebt echt geen zon nodig om jou hebt een zomerse glow te geven. Voor iedereen met een lichte huidkleur zijn parel en rozige highlighter the bomb. Ook opaalachtig kleuren staan jouw goed.

[show_shopthepost_widget id=”2684011″]

Getinte huidskleur

Heb je een warme huidskleur met een gele ondertoon? Blijf dan weg van roze of icy highlighters. Deze doen niets voor warme complexion. Ga voor kleuren zoals, peachy en goudkleuren deze geven jouw huid de perfecte glow!

[show_shopthepost_widget id=”2684014″]

Donkere huidskleur

Voor women of color is make-up shoppen vaak een stuk lastiger. Kleuren zijn vaak niet donker genoeg of hebben een verkeerde ondertoon: te grijs, roze of oranje. Vermijd roze en parelkleuren highlighters om onnatuurlijke lijnen te vermijden. Kies in plaats daarvan voor highlighters met een warme ondertoon, zoals koper en brons. Deze staan prachtig op een donkere huid.

Pas op ook met highlighters waar veel glitter in zit. Glitter valt op donkere huidkleuren nog meer op (en een discobal highlighter is zo 2016) Maar je hoeft je glitter highlighters echt niet weg te gooien, want je kunt ze ook als oogschaduw gebruiken, maar te veel shimmer op de huid wordt tricky.

[show_shopthepost_widget id=”2487831″]

Dit zegt jouw manier van make-up dragen over jou
> Dit zegt jouw make-up look over wie je bent
Dit zijn de make-up trends van 2017
De mooiste make-up voor je date-night!

PHOTOCREDITS : the nude collection