His Eye On Fashion: Beau van Erven Dorens

Beau van Erven Dorens, het super grappige enfant terrible van de Nederlandse televisie staat bekend om zijn uitgesproken stijl én mening. Dat is waarom hij hoog op onze “in his eyes wish list” stond en we zijn razend benieuwd wat hij van vrouwenmode vindt en of we nog een goede tip bij hem los kunnen peuteren!

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

‘Ja! Ik vind een joggingbroek voor een vrouw die op haar knieën hangt, met zo’n heel groot kruis dat als een soort slaapzak om haar heen hangt, he-le-maal niet sexy. Ik begrijp er echt helemaal niks van. Als je van vrouwen houdt, dan hou je ook van benen, billen en borsten. Hetzelfde geldt trouwens ook voor mannen hoor, ik vind dat dikke mannen hun kleding ook getailleerd moet dragen, dat hoort gewoon zo. Het moet aansluitend zijn en niet als een soort hobbezak om je heen hangen. O, en Crocs! Ik vind dat ze mensen met Crocs op een rijtje moeten zetten, dan moeten zeggen ‘uittrekken die handel!’ en dat dan iedereen ze zelf moet verbranden.’

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

‘Ik zou heel veel jurken dragen. Ik vind vrouwen in jurken heerlijk. Ik vind zo’n dunne, los wapperende zomerjurk echt heel erg aantrekkelijk.’

Hoe zie jij een vrouw het liefst gekleed gaan?

‘Het allerliefst zie ik een vrouw in een soort mannenoverhemd, dat ze ergens op de hoek van de tafel heeft gevonden, eieren bakken.’ Net zoals uit de film! ‘Ja, dat zou ik het allermooist vinden. Maar voor normaal op straat, het hoeft van mij niet allemaal in van die hele korte rokjes, van die halve onderbroekjes of een soort ceintuur. Dat hoeft van mij echt niet. Maar een mooie jurk vind ik echt heel goed, zo’n Frans jurkje weet je wel?’

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

‘Vrouwen zijn volgens mij behoorlijk geneigd elkaar na te doen. Dat doen mannen trouwens ook hoor, die denken ook “Ik doe lekker een blauw pak aan want dan val ik tenminste niet op.”. Maar ik vind het altijd wel leuk als een vrouw een eigen stijl heeft. Dus probeer iets te doen dat niet hetzelfde is als de ander. Iedereen rent altijd achter elkaar aan. O, net als die noppen op die schoenen, van die spikes?’ Bedoel je studs? ‘Ja, weg met de studs! Dat zijn de Crocs van 2014.’

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

‘Ik vind Renate (Verbaan, red.) er altijd heel sharp uit zien. Maar die kan natuurlijk ook alles aantrekken wat ze wil. Als zij een gewone trui aan heeft ziet dat er al onwijs cool uit. Zij doet wel stoere dingen aan, iets waar niet iedereen al mee loopt. We hebben op de redactie van Shownieuws allemaal hele modebewuste dames, iedereen ziet er altijd wel goed uit. Zij zijn nu allemaal tussen de 18 en 30 denk ik, blijkbaar verslonst het na die tijd. Dan is het op weg naar het trainingspak.’

‘O, mag ik nog wat toevoegen aan een van de eerste vragen? Ik vind mannen en vrouwen die hetzelfde aan hebben ook echt vreselijk.’ Een matchend windjack? ‘Ja, vreselijk! En kort haar bij vrouwen, dat moet je echt heel stoer dragen wil je daar mee wegkomen. Dat moet je niet doen uit gemakzucht, dan hoor je wat mij betreft bij de Crocs en de buttons, of hoe heten die dingen?’ Studs? ‘Ja, precies, studs.’

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

‘Ik heb laatst twee maanden achter elkaar alleen maar pakken gedragen omdat ik gewoon helemaal klaar was met die jeans. Ik hou er van om aparte dingen te dragen.’ Je bent wel eigenwijs? ‘Ja, eigenwijze kleding. Al ben ik wel weer klaar met de extreme prints, daar ben ik niet meer zo van. Je valt in Nederland al heel snel op als je een beetje je best ervoor doet. Ik heb die prints nog wel in m’n kast hangen, maar die trek ik niet meer aan. Ik ben er nu gewoon klaar mee. Ik vind het nu fijn om hele sharpe pakken te dragen. Ik heb een pak van Drykorn, zwart met beetje een smoking-gevoel, dat vind ik echt helemaal te gek. Hans Ubbink gaat trouwens ook echt met zijn tijd mee, die heeft ook fantastische pakken en heeft de prints wat los gelaten. Verder ben ik echt fan van Paul Smith, Corneliani en van Hugo Boss. Mijn stijl is dus wel een beetje Dandy, maar niet old-fashioned British Dandy. Eerder een mooi strak pak met een beetje een edge. Het liefst zou ik ook een medaille dragen of een hoed opdoen. Ik heb echt een hele grote verzameling hoeden. Dan moet je wel met een beetje attitude de straat op, want niemand draagt tegenwoordig meer een hoed.’

Dan willen we ook nog even je modekennis testen. Wat denk je dat een mom jeans is?

‘Ik denk dat dat een broek met mee verende buikband is.’ Zoals bij zwangerschapskleding? ‘Ja precies.’ Nee helaas, de mom jeans is een hoge jeans die wat wijder van boven is en smal toeloopt. Eigenlijk alsof het de broek van je moeder van vroeger is. ‘Lijkt me niks.’

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

his_eye_on

1. De midi skirt

‘Wat vind jij, Bram? (zoon van Beau, red.) Vind jij dit mooi? Ik vind het wel aardig.’

2. De sneaker

‘GO, dat vind ik leuk!’

3. De tuinbroek

‘Nee, de tuinbroek vind ik echt he-le-maal niks. Behalve als iemand er niks onder aan heeft, dan kan het wel weer leuk zijn.’ En anders op de stapel met de Crocs? ‘Ja!’

4. De cropped top

‘NO! Misschien alleen als je onder de 18 bent.’

5. De broekrok

‘Nee, dat is echt verschrikkelijk. Dat is voorbij, dat hoort bij de tijd van Mad Men. Weg ermee!’

4. De cropped top

‘NO! Misschien alleen als je onder de 18 bent.’

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »