His eye on fashion: Dennis Weening

Deze week liet ik Dennis, tijdens een doorpas met Manon, een aantal fashion items zien die op dit moment tres a la mode zijn. Aan hem de vraag: krijgt het item een vette GO of een ontzettende NO?

De crop top

Screen Shot 2014-05-01 at 12.01.38 Wat vind je van dit item? ‘ Is dat om te sporten?’ Nee dat draag je bijvoorbeeld op een spijkerbroekje. ‘Oh. Nee, NO! Ik hou wel van blote buiken, maar eh nee, mij te ordi.’

 De wedge sneaker

dennisisabelWhat about de sneaker met ingebouwde hak? ‘Neee, dat vind ik dus echt helemaal niets! Dat ziet er gewoon niet uit, echt heel erg lelijk!’

De maxi dress

dennismaxidress

De lange jurk, aka de maxi dress?

‘Ja heel leuk, als je naar de premiere van “Toen was geluk heel gewoon” gaat.’ (Ik interpreteer dit maar als een NO).

De cross sandaldennisslipper

Wat vind je van deze sandaal met gekruiste banden? ‘Nee, dat vind ik ook helemaal niets. Dan denk ik echt aan tante Sidonia. Het is vast heel praktisch en comfortabel enzo, maar alles behalve sexy.’
Ik testte Dennis ook nog even op zijn Modekennis. Wat denk je dat een bralette is? ‘Een bra let….? Het zal wel iets met een bh te maken hebben… Een bh en let, dus een BH die je tegenhoudt. Het is een bh die je tieten LET zien!’ Welke trend begrijp je écht niet? ‘Ik word een beetje moe van de baardentrend, alle mannen hebben nu een baard.’ Dit item gaat over vrouwentrends, Dennis. ‘Ooh over vrouwen! Vrouwen met baarden is ook niets. Maar serieus, ik hou persoonlijk niet zo van die hippie-achtige dingen. Teveel sjaaltjes en tierelantijnen is niet mijn ding.’ Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was? ‘NIKS! Natuurlijk. En dan zou ik denk ik de hele dag aan mezelf zitten. Sorry.’ Hoe zie je een vrouw (je eigen vrouw) het liefst? ‘Ik hou gewoon van een vrouw in een strakke skinny jeans, met een simpel rock & roll band t-shirtje. Dat vind ik tof. Niet teveel gedoe.’ Welk stijl advies wil je vrouwen dolgraag meegeven? ‘Niet teveel make-up dragen, en ik hou van staartjes. Ik vind het sexy als een vrouw een nonchalant staartje heeft. Gewoon door niet te hard haar best te doen. Althans, dat het er niet uitziet alsof ze er heel veel aan gedaan heeft.’ Noem eens een vrouw die je goed gekleed vind? ‘M’n eigen vrouw. Maar echt. Stella kleedt zich super tof, elke keer als ze iets nieuws aan heeft vind ik het super cool.’ Hoe omschrijf je je eigen stijl? Dennis roept: ‘Manon?! Hoe omschrijf ik mijn stijl?’ Terwijl Manon naar ons toe komt lopen zegt hij: ‘ik hou van foute prints en ik hou ook van die typische jaren ’50 rock & roll details.’ Manon vat ’t nog even voor Dennis samen: ‘Een ouwe jaren ’50 rocker meets (‘better-call’) Saul uit Breaking Bad met een vleugje typische Amerikaanse toerist in Hawaï print.’ Dennis knikt: ‘Ja, dat ben ik ja.’

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »