His Eye On Fashion: Edwin Evers

Edwin Evers (43) heeft met zijn radio-programma Evers staat op goud in handen. Het is namelijk al sinds de lancering in 1998 het best beluisterde radio-programma van Nederland. Maar Edwin kan meer dan radio maken! Hij kan namelijk ook een aardig moppie zingen en laat regelmatig zijn drumkwaliteiten zien in de Edwin Evers Band. Wij zijn benieuwd of Edwin nog meer kwaliteiten in huis heeft, wellicht zit er diep van binnen een stylist in hem verborgen…

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

‘De legging! Vooral bij vrouwen die het eigenlijk niet kunnen hebben, dan begrijp ik het niet. Maar die denken zelf waarschijnlijk dat ze er wel mee weg komen. Dat is zeker het meest gegeven antwoord?’ Nee, die komt niet vaak voor! ‘Welke dan wel? De drollenvanger zeker.’ De Uggs horen we vaak. ‘Uggs? Nee, die vind ik juist wel mooi!’ Echt? ‘Ja, ik vind het wel mooi en stoer.’

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

‘Ik denk hetzelfde als wat ik nu draag, simpel.’ Casual? ‘Ja, casual. Een spijkerbroek vind ik altijd leuk, beetje stoer.’ Dus je zou niet voor de killer heels gaan? ‘Het hangt natuurlijk wel een beetje van de gelegenheid af. Maar doorgaans ben ik meer van de spijkerbroek dus dat zou ik dan ook hebben denk ik.’

Hoe zie jij een vrouw het liefst gekleed gaan?

‘Ja, casual dus. Niet teveel toeters en bellen.’

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

‘Ik hou niet van over-dressed. Ik hou van simpel. Het mag wel mooi en chic, maar niet dat je denkt “Jezus Christus, hoe kun je dat nou bij elkaar aantrekken”.’ Je zegt dus eigenlijk: less is more? ‘Ja! Dat is een goede!’

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

‘Jeetje, nu moet ik natuurlijk uitkijken dat ik niet iemand noem die helemaal over the top gekleed gaat… Ik vind het wel moeilijk, want de meeste bekende vrouwen worden natuurlijk door iemand gekleed en kunnen op TV heel anders gekleed gaan dan ze normaal gesproken zouden doen. Wendy van Dijk? Die is wel altijd redelijk stoer gekleed.’ En die wordt ook nog eens door ons gekleed! ‘Ja, wordt die door jullie gekleed? Wat goed! Ik vind dat ze er op TV, bijvoorbeeld bij The Voice, altijd wel erg goed uit ziet. Maar volgens mij is ze normaal ook wel precies wat ik net omschreef, casual en stoer.’ Ja dat klopt wel!

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

‘Haha! Uhm, rommelig?’ Complete chaos? ‘Ik kleed me het liefst casual, ik draag graag een spijkerbroek met gympies en een T-shirt. Simpel. Ik heb ook nooit sieraden of iets dergelijks om.’ Vind je het wel leuk om bij speciale gelegenheden bijvoorbeeld een pak te dragen? ‘Ik ben niet zo’n pakken-man, dus je zal me niet snel in een pak zien. Ik vind een pak eigenlijk alleen leuk als er nog gympies onder kunnen. Of met een T-shirt.’

Dan willen we ook nog even je modekennis testen. Wat denk je dat een bralette is?

‘Een bralette? Ik heb echt geen idee.’ Je mag vrij associeren, wat zou het kunnen zijn? ‘Iets wat je omdoet?’ Ja… het is in ieder geval geen accessoire maar een kledingstuk. Een bra….lette. ‘Ok, dus het heeft iets met een BH te maken? Is het een topje?’ Ja! Het is een soort BH maar dan met een stuk eronder zodat je ‘m ook als top kunt dragen. ‘Ok, een BH met een onderstuk.’ (moet hard lachen) Ja.. leuk? Als ik het zo op de foto zie vind ik het niks, maar hebben jullie er niet eentje hangen? Misschien als jullie ‘m aandoen dat ik het dan leuker vind!’ Leuk geprobeerd Edwin…

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

edwin evers

1. De midi skirt

‘Nee, dat vind ik niks. Dan wil je zeker ook nog weten waarom?’ Ja natuurlijk! ‘Dit moet ik eigenlijk ook even aan zien, maar in eerste instantie zeg ik NO. Met dit soort dingen moet je een keuze maken: of heel kort of lang. Maar niet dat geneuzel er tussenin.’

2. De sneaker

‘Ja, absoluut een GO. Dat vind ik echt heel tof.’

3. De tuinbroek

‘Dit is wel een beetje de potten-pantalon natuurlijk. Of mag ik dat niet zeggen?’ Van mij mag je álles zeggen! ‘Op zich is het niet heel lelijk, maar mijn associatie is al verkeerd denk ik. Een NO dus.’

4. De high waisted short

‘Nee, dat vind ik ook af-schu-we-lijk. Ik vind hoge broeken sowieso al spuuglelijk. Ik vind het gewoon niet zo vrouwelijk, of is dit voor mannen?’ Toevallig hebben we er eentje voor je hangen…

5. De broekrok

‘Dat is een NO voor mij.’ Want? ‘Dit vind ik echt afschuwelijk. Ik vind het zo…’ Seksloos? ‘Jullie leggen me nu wel woorden in de mond. Maar seksloos is wel meteen het goede woord. Ik vind het niet zo vrouwelijk.’

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »