His eye on fashion: Guus Meeuwis

Veel mensen zouden het in eerste instantie misschien niet direct achter hem zoeken, maar Guus Meeuwis heeft wel wat met mode. Een man die een kast heeft die zo vol hangt dat wij er een puntje aan kunnen zuigen en die zijn vrouw een Chanel Boy Bag cadeau geeft: die begrijpt het! Daarom vroegen we deze week in “His Eye on Fashion” Guus Meeuwis het (knappe denim Armani-)hemd van het lijf over vrouwenmode. Voluit heet hij Gustave Stefanus Modestus en het is niet voor niets dat Manon zijn laatste doopnaam liefkozend verbasterd heeft tot ‘Modezus’. Guus heeft niet alleen een duidelijke modemening maar weet deze ook toe te passen: altijd op de hoogte door de fashionbladen die thuis rondslingeren van zijn knappe vrouw (nooit te beschaamd om toe te geven dat hij ze ook leest) en zelfs in staat bij tijd en wijle een goeie fashiongrap te maken (zoals die keer dat hij Manon een foto stuurde van een uberconceptueel Margiela shirt met gaten: “dit iets voor mij….?”)

Tijdens een kledingdoorpas voor de aankomende Groots concertreeks met Manon liet ik Guus een aantal fashion items zien die op dit moment tres a la mode zijn. Aan hem de vraag: krijgen deze kledingstukken een vette GO of een ontzettende NO?

De Tuinbroek

foto 1
‘Ja, dit is echt het allerergste wat er is! Maar aan de andere kant kan ik mij voorstellen dat er types zijn die hem up-to-date maken waardoor het eigenlijk best wat wordt. Maar in de meeste gevallen is het een NO!’

Het Muiltje

foto 2
NO!’ Waarom niet? ‘Ik hou niet van open tenen.’ En hielen? ‘Nee eigenlijk ook niet, omdat er best wat vrouwen zijn die niet zo heel regelmatig naar de pedicure gaan.’

De gezondheidsslipper:

gezondheidsslipper 1
‘Tsja. Ik had al begrepen dat die weer helemaal hip worden, maar NO! Voorlopig blijft het een nee.’

De Crop Top:

foto 3
‘Als je hem kan hebben, kan het heel goed. GO‘.

De High Waisted Short:

foto 4
‘Een Daisy Duke broekje? Ja hoor! Daar heb ik goede herinneringen aan. GO.’ 😉

Wat vind Guus eigenlijk van vrouwenmode?

Welke trend die je bij vrouwen veel ziet begrijp je écht niet?
‘Van nu? Poeh… Ik verkeer natuurlijk in de luxe positie dat ik mij alleen maar begeef tussen goed geklede vrouwen. 🙂 Maar om toch iets te noemen. Ik vond de harembroeken met die lage kruizen van een poosje geleden zeg maar alles behalve charmant.’

Wat zou je dragen als je zelf een vrouw was?
‘Hetzelfde wat ik nu draag maar dan in de vrouwelijke vorm. Dus een goede jeans, met een trui of een jasje en mooie laarzen.’

Hoe zie je een vrouw het liefst gekleed
‘Ik vind een vrouw het mooiste als ze nonchalant gekleed is, dus zoals ik nu hier om mij heen zie. Maar ik vind het ook mooi als ze bewust wat meer opgedoft gekleed is. In een mooie jurk(je) bijvoorbeeld, maar het moet wel bij elkaar passen. En modieus, eigenlijk best ik best snel tevreden, als het maar een beetje up-to-date is. Dat je er niet aan hoeft te twijfelen of je nou 12 jaar terug in de tijd gegooid wordt. Ik vind het ook prettig als ze het een beetje bijhouden, ook de mode zeg maar.’

Welk stijladvies zou je vrouwen willen meegeven?
‘Ja, praat af en toe met iemand die er echt verstand van heeft. Dat meen ik serieus. Dat helpt.’

Hoe omschrijf je je eigen stijl?
‘Ja dat weten jullie toch beter dan ik? Ik heb stylistes :). Mijn stijl is informeel en nonchalant. En ook verzorgd, maar niet te opvallend. Behalve op het podium natuurlijk.’

Tenslotte testte ik Guus ook nog even op zijn Modekennis.

Heb je enig idee wat een culotte is?
‘Een wat?’ We leggen mannen een nieuwe trend met een moeilijk woord voor, en dan zijn we benieuwd wat jullie denken dat het is. Nou weten we dat je graag de Grazia leest, dus misschien vertellen we je wel niets nieuws? 🙂
‘Nou ik moet zeggen dat ik dat door al die drukte al heel lang niet gedaan heb.’ Het is ook best wel een moeilijke.
‘Is het een handtas of iets dergelijks?’ Nee, het is een broekrok. Wat vind je van een broekrok?
‘Oh wat fijn, ja ik ben heel blij dat hij terug is, ik heb hem enorm gemist!’ Ik voel enig sarcasme… ‘Ja… het doet mij denken aan de moeders van vriendjes van vroeger..’

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »