His Eye On Fashion: Leander Struijk van Samsoe en Samsoe – MonStyle

We vragen niet alleen knappe, fijne, mannelijke BN’ers het hemd van het lijf over hun mening over vrouwenmode maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashioninsiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom vroegen we Leander Struijk van Samsøe en Samsøe: het te gekke Scandinavische merk dat werkt met raw details, veel denim en bekend staat om hun simplicity. Manon werkt als stylist vaak met het merk voor zowel haar mannelijke als vrouwelijke BN’ers.

Leander Struijk is verantwoordelijk voor alle collecties binnen de Benelux van Samsøe en Samsøe. Hij houdt zich dus dagelijks bezig met fashion: reden genoeg om te achterhalen wat zijn visie is op de dagelijkse vrouwenmode.

  • Hoe omschrijf je je eigen stijl?

Simpel, clean, basic, niet te veel nadenken maar wel kwalitatief goed. Eigenlijk de essentiële basics dus? Precies! Ik gebruik nooit een heel gek detail maar probeer mijn outfits rustig en stijlvol te houden. Over de top is niet mijn ding.

  • Hoe zie jij een vrouw het liefste?

Eigenlijk exact hetzelfde. Goede jeans, mooie schoenen en een goede basic top. Daar hoort een tof leren jasje bij of een trenchcoat.

  • Wat zou je zelf onmiddellijk dragen als je een vrouw zou zijn?

 Een bh, haha! Direct! Lijkt me te gek!

  • Welke trend van dit moment begrijp jij niet?

 Poeh, dat zijn er heel veel haha.. lastig! Afgelopen winter droeg iedereen opeens de Canadian Goose jackets. Die jas stond blijkbaar even voor een soort statussymbool maar iedereen die dat draagt slaat de plank in mijn ogen echt compleet mis. De jassen horen bij landen zoals Rusland en Scandinavië waar het echt koud is, niet in ons kikkerlandje.

  • Even je modekennis testen.. Wat denk je dat een bralette is?

Geen idee.. als ik moet gokken denk ik aan een bh maar hoe het er uit moet zien.. geen idee! Ook nog nooit van gehoord. Het is een soort BH maar dan met een stuk eronder zodat je ‘m ook als top kunt dragenKlinkt spannend! Ga het zeker even opzoeken..

  •  Welk stijladvies wil je de vrouwen meegeven?

Doe niet te veel, houd het rustig en clean.

  • Welke vrouw is echt altijd goed gekleed?

Pff.. wat een ontzettend lastige vraag. Hier ga ik even goed over nadenken omdat ik het perfecte antwoord wil geven. (Denkt even na) Ik ga voor Renate Verbaan: alles wat ik zojuist omschreef is precies zoals Renate Verbaan. (Er speelt mee dat ze voor Feyenoord is;)) Hahah.. dat is niet helemaal eerlijk . Nee, even serieus. Ze ziet er te gek uit. Tof aan haar is dat wanneer het gala is, ze er ook gala uit ziet. She dresses to the occasion.

  •  Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

 

shopping items interview

 

1. Maxi dress

Absoluut een go,mits ie kwalitatief goed is natuurlijk!

  2. De ugly sandal trend

Oh jeetje, de Birckenstocks ja? Ik denk absoluut een go. Wel onder een tof outfitje.

3. Dungarees

NO! Echt alleen wanneer je gaat schilderen thuis..

4.Wedge sneakers

Echt no go. De trend is al 600 keer gekopieerd en niet meer vernieuwend wat mij betreft.

5. Crop top

Zeker een go bij een goed figuur.

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »