His Eye On Fashion: Lucas Hamming

De 20-jarige Lucas Hamming mag zichzelf een van de beste singer-songwriters van Nederland benoemen. In 2009 schitterde hij op het witte doek in de film ‘Lover of Loser’ naar het boek van Carry Slee. Daarnaast schreef hij, samen met acteur Martijn Lakemeijer en Acda en de Munnik, de titelsong ‘Eva’ van de film. Op dit moment studeert Lucas aan het Amsterdamse conservatorium en heeft hij een tour gedaan door Indonesië. Hebben wel al verteld dat zijn nummer ‘Mojo Mischief’ afgelopen maand is uitgeroepen tot 3FM Megahit en hij de titel 3Fm Serious Talent binnen sleepte met dit nummer? Uiteraard heeft deze Amsterdammer ook een mening over wat hem inspireert op het gebied van mode en de huidige trends. Daar willen we natuurlijk meer over weten!

Als eerste wil ik even je modekennis testen. Wat is de normcore trend?

Pfoeh… De wat? Wat is een normcore? Eigenlijk weet ik dat niet… Stilte. Oh wacht, dat is toch basic? Weinig kleur, coltruien, spijkerbroeken en simpele schoenen, dus alles wat lekker zit? Ik ben op m’n eigen manier namelijk ook vrij basic! Ik draag ook wel van die spijkerbroeken en shirts die lekker zitten, alleen ben ik wel bezig met hoe het staat. Dus jij bent ook wel een beetje normcore? Nee, ik ben gewoon fashion.

Welke modetrend die je bij vrouwen ziet begrijp je echt niet?

Bloemenkransjes! That’s it? Nou, gewoon dat hele achterhaalde hippie-gedoe begrijp ik niet. Kijk, het gaat twee kanten op. Dat meisjes helemaal bezig zijn om de ‘perfecte festival outfit’ samen te stellen snap ik niet. Vroeger waren ze daar ook totaal niet mee bezig en toen zag iedereen er echt tof uit. Vooral het hele moraal erachter… Die look is achterhaald op de verkeerde manier. Trek gewoon wat chills aan en voeg daar wat leuke dingetjes aan toe!

Hoe zou jij er dan als vrouw zijnde uitzien op bijvoorbeeld een festival?

Als man denk ik op een praktische manier na. Als het regent dan denk ik na over de schoenen die ik aandoe, en ik wil een broek aanhebben die lekker zit. Meestal ga ik naar festivals waar allemaal bandjes optreden. Dan wil ik die bandjes zien en dus niet de show stelen.

Dus eigenlijk maakt het jou niet zoveel uit hoe je eruitziet, als het maar lekker zit?

Nee, het moet er natuurlijk wel leuk uitzien! Mijn vriendin is bijvoorbeeld dagen bezig om de perfecte outfit voor Lowlands uit te zoeken (ze zag er trouwens wel erg leuk uit), maar snap je?

In welke outfit zie je haar en andere vrouwen het liefst?

Mijn vriendin heeft niet zo’n achterhaalde kledingstijl. Het is moeilijk om te omschrijven, maar ze ziet er leuk uit doordat ze haar eigen stijltje heeft.

Heb je wat stijladvies voor ons vrouwen?

Laat je billen zien! Billen en borsten. Niet letterlijk natuurlijk… Ik bedoel de vormen. En wees trots! Er zijn van die vrouwen die dan zeggen ‘nee, mijn borsten zijn te klein om te laten zien’. Onzin, gewoon laten zien! Dus trek een strakke broek aan en niet zo’n sloppy baggy broek alsof je denkt ‘fuck die shit’. Graag gedaan meiden, ik hoop dat jullie iets met deze tip kunnen.

Welke bekende vrouw ziet er altijd goed uit?

Lana Del Rey! Wie nog meer? Ik ben eigenlijk meer bezig met hoe mannen eruitzien…

En hoe zit dat met je eigen kledingstijl?

Wat ik heel erg tof vindt en mij inspireert qua kledingstijl, is dat oude Engelse. Van die rebellen in Engeland! Die mannen met een grote bek en een oude Vespa met daarop honderdduizend spiegeltjes. Zij zagen er pas tof uit. Zie je die stijl terug in jouw kleding? Ik ben sowieso geen hipster, want dat is dus achterhaald. I’M BRITISH, FUCK YEAH! BRITISH! Denk aan leren jacks, lange trenchcoats, mooie bloesjes, strakke broekjes, Clarks en desert boots.

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

lucas_hamming


1. Leren broek

Vroeger was ik flink tegen vrouwen in een leren broek. Tegenwoordig ligt het eraan hoe de benen zijn en hoe je postuur is. De benen van een vrouw zijn erg belangrijk. Niet elke vrouw kan namelijk zo’n broek hebben. Dus een leren broek is alleen voor dunne vrouwen? Dun? Nee! Dat klinkt gelijk zo onaardig. Laat ik het zo zeggen; een leren broek is over het algemeen een NO GO. Bij mannen daarentegen… Er moeten meer mannenbroeken gemaakt worden met stukken leer erin. Zie je hoe fashion ik ben? Ik zou die broeken eigenlijk gewoon moeten gaan maken. Hahaha… 

2. Sweater-dress

Dat is helemaal niks, zo’n sloppy trui die niets van je figuur laat zien. Al helemaal niet met een leeuw erop!

3. Loafers

Heel leuk! Het is zowel netjes als casual. Je kunt ze bijvoorbeeld op een zomeravond dragen en combineren met die Mom jeans of onder een rokje op het strand. Het kan allemaal en het is allemaal leuk! Een zomeravond op het strand? Deze loafers zijn een echte herfsttrend! Kan dat ook? In de herfst moet je een andere kleur nemen. Zwart kan wel, maar dan niet gelakt. Het is niet heel handig met de regen, dus het zijn meer lente-schoenen.

4. Mom jeans

GO! Want er zit een hoge taille in. Bij vrouwen vind ik dit echt leuk! Ja? Dan ben je waarschijnlijk de enige man met die mening… M’n vriendin kan zo’n broek ook heel goed hebben… Dus!

5. Leather backpack

Ik vind leren rugzakjes super tof, maar dan moet hij wel een beetje een vintage uitstraling hebben. Het model is niet mooi, echt zo’n typische middelbare school rugzak.

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »