His Eye On Fashion: Manuel Broekman

Manuel Broekman (27) kennen we onder andere als acteur, model, presentator en DJ (en ja, ook van de posters die we nog ergens verstopt in een hoekje van de slaapkamer hebben hangen). Hij heeft in diverse TV-series gespeeld, zoals ‘Madelief’, ‘Onderweg naar Morgen’, ‘Sprint’ en ‘Voetbalvrouwen’. Zijn grote doorbraak kwam toen hij schitterde als corpsbal Bram in de BNN drama-serie ‘Feuten’. Naast het acteren in series heeft hij ook in verschillende Nederlandse films gespeeld, zoals ‘Limo’, ‘Lover of loser’ en ‘Alles stroomt’. Maar ook als presentator van het programma ‘Spuiten en Slikken’ heeft Manuel laten zien dat hij er een is om rekening mee te houden. Vanaf 4 september kunnen we zien hoe het met zijn survival skills gesteld is, dan zal hij te zien zijn in het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Alles leuk en aardig, maar hoe zit het eigenlijk met zijn skills op het gebied van vrouwenmode?

Allereerst willen we even je modekennis testen. Wat denk je dat een dungarees is?

Geen idee! Wat zou het kunnen zijn denk je? Een dungarees.. Is dat een soort broek? Ja, je komt in de buurt! Een soort pofbroek? Niet helemaal, het is een tuinbroek… Oh..oké!

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

Als iets een beetje hip is wordt het al snel main stream. Wat je nu heel erg veel ziet is de festival look: meisjes met hoeden en lange rokken, spijkerjasjes en ook wel een beetje alternatief. Vorig jaar of twee jaar geleden vond ik dat nog wel leuk, maar nu zie je iedereen er mee lopen. Dan wordt het wat mij betreft te veel main stream en te veel een trend. Dan worden de meeste mensen volgers en is het niet meer autonoom. Maar dat geldt eigenlijk bij alles wat een trend wordt, als het te veel gedragen wordt vind ik het eigenlijk al niet meer cool. Je kan het eigenlijk zien door te kijken wat er bij H&M hangt, eerst is het nog origineel maar als het eenmaal bij H&M hangt dan is het originele er al vanaf omdat er ingespeeld is op de massa.

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

Als man vind ik vrouwen en hun elegantie mooi. Ik zou daar mee spelen, zou wel varieren in mijn kleding en door mijn kleding willen transformeren. De ene dag rock ’n roll, de andere dag sportief of casual.. En natuurlijk altijd overal mooie lingerie onder, of helemaal niet bij bijvoorbeeld een jurkje.

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

Vrouwen moeten uitgaan van hun eigen kracht en ze moeten het juist niet aantrekkelijk vinden dat mannen hun impulsen en grilligheden niet kunnen beheersen. Qua kleding houdt dat dan ook in dat je als vrouw goed bij je eigen stijl en gevoel moet blijven en je niet moet kleden zoals je denkt dat mannen willen dat je je kleedt. Een beetje luisteren mag, maar ga uit van je eigen stijl.

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

Ik vind Angelina Jolie er altijd cool uitzien. Ik vind haar sowieso in geheel een prachtige look hebben, ook qua stijl.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Mijn stijl is kleurrijk, comfortabel en casual. Ik krijg wel complimenten, soms vlam ik. Dan kijkt iedereen me aan omdat ze mijn outfit heel grappig vinden. Als je je goed voelt bij wat je draagt dan straal je dat ook uit. In een gekke bui kleed ik me ook wat ‘gekker’. Het is een eigen stijltje, niet echt heel erg over nagedacht, maar het valt wel op z’n plek.

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

manuel_items
1. Overknee boots

Dan denk ik aan Pamela Anderson, uit een film van vroeger: ‘Barb Wire’. Zij had een soort latex-achtige boots aan. Bij haar was het destijds wel cool, maar ik vind het normaal best ordinair. NO.

2. Broekrok

Vind ik erg moeilijk, lijkt een beetje op ‘poep-broeken’. Heb ik niet zoveel mee, NO.

3. Tennis schoenen

Cool! Niks mis mee, GO!

4. Leren broek 

Bij een goed figuurtje, heel sexy en stoer. GO!

5. Jumpsuit

Ja, kan ik ook wel leuk vinden. Het is nonchalant en comfortabel. GO!

Source: hetboekingsburo.nl

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »