His Eye On Fashion: Nick Schilder

Sinds de eerste single in 2006 uitkwam zijn Nick & Simon niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekwereld. Ze scoorden hit na hit, verbraken meerdere records en sleepten al flink wat prijzen in de wacht. Maar ook op TV zijn de mannen booming business! Ze waren te zien in meerdere realitysoaps en vertrokken uiteindelijk in 2011 naar The U.S.A. voor een muzikale ontdekkingsreis: ‘The American Dream’. Maar we kennen Nick Schilder en Simon Keizer natuurlijk allemaal als het altijd komische duo dat jureert bij The Voice of Holland en The Voice Kids. Met zo’n CV horen deze alleskunners natuurlijk in ons rijtje knappe-leuke-interessante mannen met stijl thuis! Na Simon vorige week is het nu de beurt aan Nick. We zijn razend benieuwd wat hij van vrouwenmode vindt en of we nog een goede tip bij hem los kunnen peuteren!

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

Eeeehm. Oke, tsja. Ik snap sowieso die hélé hoge hakken niet…? Waarom niet dan? Omdat we er niet op kunnen lopen, haha? Nee! Nou kijk ik begrijp best dat hakken heel vrouwelijk zijn, je wordt er wat langer van en alles komt wat mooier uit, maar er is ook een grens! Na een bepaalde hoogte wordt het zo oncomfortabel dat ik er zelf gewoon bijna pijn van krijg, hahah.

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

Ehm, jeetje (Kijkt heeel moeilijk.). Ja ik denk dat ik heel casual gekleed zou gaan. Ik ben één keer als Evita bij Paul de Leeuw helemaal als vrouw verkleed door een styliste; panty, jurk echt alles erop en eraan. (Waar zijn die beelden?! 🙂 ) Ik vond het wel zo ontzettend oncomfortabel! Ik kreeg er wel enorm veel respect voor de manier waarop vrouwen zich kleden door. Ander voorbeeld: een bikini… stel dat je dat aan moet?! Dat lijkt mij dus écht een nachtmerrie, hahaha! Dus de conclusie is dat als ik een vrouw zou zijn ik mij heel casual en jongensachtig zou kleden.

Hoe zie jij een vrouw het liefst gekleed gaan?

Ik vind sexy natuurlijk leuk, maar ik vind casual-chic ook erg leuk. Dus een colbertje en wat netter gekleed, dat kan ik ook erg waarderen.

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

Ik vind het mooi als vrouwen met gratie ouder worden, dus dat ze zich niet veel jonger gaan voordoen dan ze zijn. Dat is toch mooi. Go with your age. Precies.

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

Nou, ik vind Dionne Stacks, de nieuwslezeres en Quinty Trustfull er altijd mooi uitzien.
Kun je uitleggen wat het is aan de manier waarop ze zich kleden dat je mooi vindt? Nou ik vind Dionne er altijd heel stijlvol en mooi zakelijk uit zien, dat moet natuurlijk in de rol van nieuwslezeres. Bij Quinty vind ik het bewonderenswaardig dat ze met vrij jonge kleding weg komt en daar altijd heel goed in uit ziet. Zit ik mezelf even lekker tegen te spreken. Haha!

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?

Die heb ik eigenlijk niet, ik wou dat ik die had, haha. Ik trek zelf altijd maar wat uit de kast en ik ben dan ook altijd heel erg blij met stylistes bij tv-programma’s. Die dan gewoon tegen je zeggen ‘hier doe dit maar aan’. Maar waar voel je je het lekkerst in? Jeans, shirtje, colbert of een overhemd. Als man heb je ook niet zoveel keus, wat het op zich ook wel weer makkelijk maakt.

Dan willen we ook nog even je modekennis testen.

Ik weet wat een tote is! Helaas Nick, voor jou hebben we een ander woord bedacht 😉

Wat denk je dat een Mom-Jeans is?

Ik denk dat het een spijkerbroek is met een klein beetje extra stretch erin. Whahaha! Ik vind hem wel goed, eigenlijk. Maar je had natuurlijk al de boyfriend jeans voor vrouwen die wat losser gesneden was, en de mom-jeans lijkt daar op maar is dan een wat ouderwetser model dus wat hoger aan de bovenkant en dan smal toe naar onder. Zoals je moeder vroeger eigenlijk droeg, dat zie je nu de jonge vrouwen weer dragen. Nou ik zat best in de buurt…

Een Midi skirt

foto 1

GO, ja mooi.

De Broekrok
Screen Shot 2014-06-24 at 15.37.24

GO, ja vind ik ook mooi. Opvallend dat veel mannen die wel kunnen waarderen. Ja ik vind hem wel klassiek en netjes.

Bralette

Bralette

Ja GO! Ik ben een vrij kritiekloos publiek  zoals je merkt.

High waisted short
foto 4

Mwah… ja dat is nou zo’n modetrend waar ik nog heel erg aan moet wennen. NO.

De tuinbroek
foto 1

Ja… NO! Toen ik 15 jaar geleden op de middelbare school zat kwam dat ding ook ineens om de hoek, nee nooit mooi gevonden.

Wedge sneakers

dennisisabel

Ja hoor gewoon doen, kom op het is goed voor je rug, lekker comfortabel. GO.

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »