His Eye On Fashion: Sascha Visser

Sascha Visser (25) startte zijn televisiecarrière op 11-jarige leeftijd in de komedie serie ‘Ben zo terug’. Hierna volgde zijn rol in ‘Oppassen’, ‘Kees & Co’ en ‘Onderweg naar morgen’. Van 2008 tot 2011 presenteerde Sascha diverse muziekprogramma’s bij TMF. Sinds 2012 is Sascha Visser drie keer per week, als presentator, te zien in het NCRV- jeugdprogramma ‘Zapplive’ en vanaf het najaar van dit jaar zal hij de presentatie van ‘Willem Wever’ op zich nemen. Mensen entertainen doet Sascha niet alleen via televisie, maar als DJ ook live in discotheken. Hij heeft een voorliefde voor tech-houseplaten, waarbij de klanken van de jaren ’90 niet geschuwd worden. Dit wordt ook wel vrouw-vriendelijke, dansbare housemuziek genoemd. 

Vrouw-vriendelijke mannen, daar zijn we bij MonStyle dól op! Als ze dan ook nog iets nuttigs te zeggen hebben over mode, kunnen ze helemaal niet meer stuk. Tijd dus om Sascha Visser eens stevig aan de tand te voelen…

Kun je een modetrend noemen die je momenteel veel op straat ziet en die je écht niet begrijpt of die wat jou betreft best achterwege mag blijven?

‘Ja! Die halve schoentjes, hoe heet dat ook alweer? O ja, flatjes! Daar kan ik echt helemaal niks mee.’ Wat vind je daar zo lelijk aan? ‘Ik weet niet wat het is, maar ik kan dat echt niet begrijpen. Of stuit ik nu iemand gigantisch voor het hoofd…?’ Nee, geen zorgen, we’re not in the ballerina-team. ‘Ok, gelukkig!’

Wat zou je zelf dragen als je een vrouw was?

‘Haha! Wat zou ik zelf dragen? Ik vind die lange rokken van tegenwoordig wel leuk!’

Hoe zie jij een vrouw het liefst gekleed gaan?

‘Zo casual mogelijk maar wel gestyled. Wel klassiek, niet te wijd, het mag allemaal wel wat strak.’

Welk stijladvies wil je ons vrouwen graag meegeven?

‘Het is nu allemaal veel van hetzelfde. Volgens mij kijken vrouwen veel naar elkaar en wat minder naar zichzelf. Ik mag er zelf eigenlijk echt niks over zeggen want ik ben echt een drama als het op mode aankomt, maar volgens mij mag je best een beetje meer van jezelf in je kleding stoppen.’

Kun je een (beroemde) vrouw noemen die je er qua kleding altijd goed uit vindt zien?

‘Om bekende vrouwen te noemen vind ik eigenlijk een beetje sukkelig, zij worden namelijk of gestyled of krijgen het beste advies. Ik vind Lieke van Lexmond er bijvoorbeeld altijd heel goed uitzien, maar volgens mij is haar zus (Jetteke van Lexmond, red.) stylist.’ Ja, klopt. Wat vind je leuk aan haar stijl? ‘Het is bij haar eigenlijk altijd goed. Ik hou van leren jacks en die draagt zij volgens mij regelmatig. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er ook niet veel mee bezig ben.’

Dan willen we ook nog even je modekennis testen. Wat denk je dat een Tote is?

‘Een tote?’ Om je even aan te moedigen, er is nog geen één man geweest die dit onderdeel goed gehad heeft. ‘Is een tote iets voor in je haar?’ Nee, het is een hele grote shopper-tas maar dan van leer. ‘Ook leuk voor op je hoofd!’

Als laatste laat ik je een paar items zien die nu très á la mode zijn. Jij mag zeggen of ze een GO of ontzettende NO krijgen.

sascha visser

1. De midi-skirt

‘Dat vind ik echt helemaal niks.’ En waarom niet? ‘Ik heb hetzelfde met jassen, ze moeten of heel lang zijn of wat korter, met zo’n tussenmaatje kan ik niet zoveel. Vind dit er ook wat gereformeerd uitzien. Een NO.’

2. Sneakers

‘Ja, doen!’

3. De tuinbroek

‘Ja, die vind ik echt heel vet! Echt gruwelijk. Dit is sexy en stoer en heel eigen. Een GO!’

4. De bralette

‘Nee, nee.’ Waarom niet? ‘Ja een BH is wel een kledingstuk, maar dat moet gewoon praktisch zijn.’

5. De broekrok

‘Is die lang?’ Nee, het is zo’n ouderwetse broekrok van vroeger. Als je staat lijkt het een rok, als je loopt zie je dat het een broek is. ‘Ok, nou ik heb toch echt niet zoveel met wijde dingen. Dat komt gewoon omdat het vrouwelijk lichaam dan niet goed genoeg naar voren komt. Een NO.’

 

Menno van Meurs Tenue Denimes

We vragen niet alleen knappe mannelijke BN’ers het hemd van het lijf maar zijn ook bloedbenieuwd naar wat  mannelijke fashion insiders vinden van ons kleedgedrag. Speciaal daarom

Lees meer »