Hoe kan je het beste je gezicht reinigen?

Je gezicht reinigen begint net zo’n cliché te worden als water drinken. In ieder interview met een model wordt verteld dat ‘het echt heel belangrijk is’. Om moe van te worden. Daarnaast zijn er zoveel methodes om je gezicht te reinigen en zoveel producten. Wij vinden het niet gek als je het even niet meer weet en het het liefst overslaat, of genoegen neemt met een reinigingsdoekje. Onze tip: vind een routine voor het schoonmaken van je gezicht. Een goede routine bestaat uit drie stappen, namelijk reinigen, neutraliseren en beschermen. Dit doe je twee keer per dag, in de ochtend én in de avond.

De juiste routine
Zorg ervoor dat je onderstaande stappen onder de knie krijgt en het een routine voor je wordt. Zodat je het nooit meer hoeft over te slaan als je thuiskomt na een avond stappen. Want slapen met make-up is een no go (weer zo’n cliché). Gebruik jij liever eerst een crème voordat je een serum gebruikt? Prima. Het is belangrijk dat je je eigen weg vindt. Maar mocht je het even helemaal niet meer weten, dan is dit onze tip. Succes!

1. Cleanser
Je huid krijgt gedurende de dag heel wat te verduren. Denk maar aan wat je gezicht allemaal te verduren krijgen. Er zitten veel bacteriën in de lucht maar ook op je handen en op je telefoon. Maar je gezicht wordt ook vies door het zweet en talg dat je huid continu produceert. Je foundation, je blush, mascara etcetera etcetera het moet er allemaal vanaf en goed gereinigd worden. Doordat je met een gereinigd gezicht gaat slapen kan je huid ‘s nachts herstellen. Tijdens de huidstofwisseling produceert je huid afvalstoffen. Het is dus belangrijk dat je je gezicht ook in de ochtend even wast.

Voor deze eerste stap zijn er al talloze producten te vinden. Reinigingsmelk, facewash, reinigingspads of -doekjes. Misschien heb jij je favoriete product al gevonden, maar mocht je op zoek zijn naar iets vernieuwends, dit zijn onze favorieten:

 

[show_shopthepost_widget id=”1847560″]


2. Scrub (optioneel)

Scrubben zorgt ervoor dat je dode huidcellen worden verwijderd. Iedere dag scrubben is niet goed voor je huid. Wij raden je aan dit maximaal twee keer per week te doen. Natuurlijk verschilt dit per persoon en kan je het zelf ook goed aanvoelen. Wij scrubben het liefst als we even helemaal tot rust willen komen en onze huid net even iets extra’s mee willen geven.

[show_shopthepost_widget id=”1847707″]

3. Masker (optioneel)
Net als een scrub gebruiken wij ook niet altijd een masker en nemen we hier altijd even iets meer tijd voor. Vooral na een scrub is een masker een aanrader. Na het scrubben zijn namelijk alle dode huidcellen verdwenen en een masker kalmeert en voedt de huid. Heerlijk na een avondje uit!

[show_shopthepost_widget id=”1847715″]

4. Tonic
Een tonic heeft vaak wat heftigere ingrediënten die ervoor zorgen dat je poriën echt heel goed schoon worden. Let wel: een tonic is echt iets anders dan een cleanser! Tonic zorgt ervoor dat je laatste make-up resten worden weggehaald. Maar je kan je cleanser niet vervangen met een tonic, want een tonic is weer veel te heftig voor de huid rondom je ogen.

[show_shopthepost_widget id=”1847724″]


5. Serum

Een serum geeft je huid een flinke oppepper. Het zit vol met goede ingrediënten die je huid opneemt. Een serum bestaat uit kleinere moleculen die dieper in de huid kan trekken dan normale huidproducten. Een serum richt zich voornamelijk op het hydrateren van de huid.

[show_shopthepost_widget id=”1847579″]


6. Crème
Nu je huid helemaal schoon is, wil je hem ook goed beschermen. Dit doe je met een crème. Er wordt een onderscheid gemaakt in dag- en nachtcrème. Overdag kan je het beste kiezen voor een crème waar ook SPF in zit, om je huid te beschermen tegen UV stralen. In de avond kan je het beste voor een crème kiezen die extra voedend is.

Voor het uitzoeken van de juist crème moet je goed kijken naar wat jouw huid nodig heeft. Dit verschilt namelijk heel erg. Ga daarom naar een drogist, daar kunnen ze je meer vertellen over wat voor soort crème jouw huid het beste kan gebruiken. Een goede crème om mee te beginnen is een hydraterende crème.

[show_shopthepost_widget id=”1847743″]

 

Je bent nu helemaal ready om je make-up op te doen.  Dit is volgens ons de juiste beauty routine.

 

READ NEXT:
Waarom je je gezicht nooit in de douche mag schoonmaken
De perfecte scrub voor jouw huidtype
Dé hacks voor een superzachte huid

Photo credit: Staudinger Franke