Hoe kies je de juiste lingerie voor jouw bodytype?

Wanneer je zelf in een lingeriewinkel staat, zal het je ook wel eens overkomen zijn: je hebt een prachtig setje aan, maar het staat net niet goed bij je figuur. Dat is natuurlijk balen en je geeft je lichaam waarschijnlijk de schuld. Om de volgende keer een setje te passen die goed bij jouw lichaam staat, geven we je tips over welke lingerie je het beste kunt dragen met jouw lichaamstype. Zo zie jij er altijd op je best uit.

 1. Zandloperfiguur
  Met jouw lichaamstype ben je gezegend met mooie rondingen. Veel vrouwen zijn jaloers op jouw figuur en mannen vinden vrouwen met curves heel aantrekkelijk. Om je curves nog meer te accentueren kun je kiezen voor een korset bh of een bh die wat langer is van lengte. Als slip kun je kiezen voor de Brazilian slip: deze accentueren je curves heel goed én met zo’n figuur mag je ze zeker laten zien.
 2. ‘Appel’ figuur
  Jij hebt waarschijnlijk smallere benen dan je bovenlichaam. Om je bovenlijf ‘smaller’ te laten ogen, zodat je optisch meer in ‘verhouding’ bent, moet je het bovenlichaam ‘verlengen’. Kies voor een body met een diepe V-hals. Je decolleté wordt hierdoor benadrukt waardoor je optisch smaller lijkt. 
 3. ‘Peer’ figuur
  Bij dit figuur wil je de nadruk leggen op je bovenlichaam en je onderlichaam optisch iets versmallen. Doordat jouw bovenlichaam smaller is, kun je het beste kiezen voor een balconette omdat het je bovenlichaam ‘verbreed’. Het is voor de hand liggend om een push-up bh te dragen wanneer je de nadruk op je bovenlichaam wilt leggen. Je bovenlichaam wordt daar inderdaad breder door, maar de rondingen in de pushup bh accentueren je rondingen op de heupen. Een balconette bh is daarom een betere optie. Om je onderlichaam minder op te laten vallen kun je, net zoals bij het appelfiguur, het beste kiezen voor een high-waisted broekje. Dit omdat het je middel versmalt en een muffin top voorkomt. Want die willen we niet, hè ladies?
 4. Atletisch figuur
  Vrouwen met een atletisch figuur hebben vaak een breder bovenlichaam in vergelijking met het onderlichaam. Om minder volume bij je bovenlichaam te creëren, kun je bijvoorbeeld een bh kiezen met bredere schouderbanden. Dikke bandjes maken jouw schouders optisch breder en dit wil je natuurlijk voorkomen. De klassieke beugel bh is stevig en biedt de comfort die jij nodig hebt. Als broekje kun je het beste kiezen voor een Brazilian slip of een hipster. Deze geven je onderlichaam meer curves en accentueren je benen goed. Je krijgt hierdoor dus ook meer volume bij je onderlichaam.
 5. Recht figuur
  Vrouwen met een recht figuur hebben er vaak last van dat ze weinig curves hebben. Om deze te creëren kun je het beste een bralette dragen met ronde vormen (dus liever geen sportieve variant). De diepe V-hals zorgt ervoor dat jouw bovenlichaam smaller lijkt en het ‘breekt’ jouw wat rechtere figuur. Als je een recht figuur hebt, kun je het beste V-lined broekjes dragen. Deze hebben een ronde vorm van zichzelf en geven jou daarom ook optisch rondere vormen. 

READ NEXT:


>