Hot, hot, hot: ear piercings!

Ear piercings

Toen ik 4 jaar oud was mocht ik ein-de-lijk gaatjes in m’n oren. Wat een feest! Mijn vriendinnetje was na oor één gillend de juwelier uitgerend, dat zou mij mooi niet gebeuren. Stoer doorstond ik de hel van het gaatjes schieten. Na jarenlang braaf met die enkele gaatjes rond te hebben gelopen, was het tijd voor een tweede gaatje in beide oren.

Kort daarop besloot ik dat ik ook een piercing in de helix wilde (het bovenste randje van de oorschelp) en uiteindelijk liet mijn eerste echte ear piercing zetten in de tragus (het stukje kraakbeen aan de voorkant van je oor, naast je gezicht). De behoefte om mijn oren te versieren was destijds (zo’n 8 jaar geleden) eigenlijk wel gestild, totdat ik een klein jaar geleden steeds vaker bloggers en andere hippe vrouwen met een hele rij kleine oorknopjes zag. Ik was verkocht. En dus liet ik nog twee gaatjes piercen in mijn linkeroor, om nu een rij van vier mini- ear piercings te hebben. En net als met tattoeages geldt hier ook: de verslaving is enorm. Weet dus waar je aan begint..

De ear piercing trend is misschien wel de makkelijkste trend van het moment. Waarom? Al-les mag! Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt: verschillende vormen, groottes, kleuren en ga zo maar door. Het leuke aan een oor vol kleine ear piercings is dat je herinneringen kunt sparen; vraag ze cadeau op je verjaardag of koop er eentje voor jezelf op vakantie (vooruit, twee mag ook!).

Tips voor de mooiste ear piercings

Laat je gaatjes piercen in plaats van schieten
Ook al is het goedkoper, gaatjes in je oren laten schieten door middel van een pistool bij de plaatselijke juwelier is minder nauwkeurig en een beste aanslag op je oren. Met schieten maak je een gaatje door huid uit elkaar te knallen (letterlijk), met piercen verwijder je een heel klein stukje huid. Daarbij komt dat gaatjes in het kraakbeen-gedeelte van je oor officieel niet meer geschoten mogen worden, hier moet je echt voor naar een piercingshop.

Laat het door een professional doen
Laat de piercings zetten door iemand met know-how in een betrouwbare piercingshop. Ook al zijn het je oren (en zijn we over het algemeen makkelijker met onze oren dan met elk ander lichaamsdeel als het op piercings aankomt), niemand zit te wachten op verkeerd geplaatste piercings, ontstekingen of infecties. Ga dus vooral ook eerst even langs bij de piercer in kwestie om te kijken hoe het er van binnen uitziet. Ik heb mijn oor laten piercen bij Dare2Wear in Amsterdam en kan het iedereen aanraden. Er wordt met heel veel zorg gekeken naar wat voor piercing je wilt en waar deze moet komen (ik denk dat menig open-hartoperatie niet met zo veel zorg uitgevoerd wordt).

Vergeet de nazorg niet!
De genezing van je brand new ear piercings duurt ongeveer zes tot acht weken en deze tijd moet je er ook echt voor nemen. Volg de instructies van je piercer goed op en hou de boel goed schoon. Het lijkt eindeloos te duren (trust me, I know) voordat je ein-de-lijk die fantastische nieuwe mini-knopjes in je oren kunt doen, maar in the long run is het echt beter.

Zijn je ear piercings eindelijk genezen? Mooi! Nu kan het echte feest beginnen. Er is namelijk genoeg keus als het aankomt op oorversiersels! Kijk hier alvast naar onze favorieten!

 

READ NEXT
> Shop hier: de állerknapste ear piercings!
> Hot, hot, hot: ear piercings!
> Waarom je NIET met oorbellen in moet slapen!

Credits: Chapterfriday, Afterdrk