How to: zelf nagellakremover maken

Loop je al een aantal dagen met afgebladderde nagellak en is nu echt het moment aangebroken dat het eraf moet? Net nu je de tijd ervoor hebt genomen blijkt je flesje remover verdwenen of op te zijn. Wij herkennen dit helemaal en met deze manieren kan je zelf nagellakremover maken.

1. Alcohol

Met alcohol bedoelen we niet dat overgebleven wijntje of biertje van afgelopen weekend. Hoe meer alcohol het product bevat, hoe beter dit zal werken om de nagellak te verwijderen. Grote kans dat je ontsmettingsalcohol in een kastje hebt staan. Door de hoge hoeveelheid alcohol kan dit als alternatief worden gebruikt voor nagellak verwijderen zonder remover. Heb je dit niet in huis? Geen probleem, dan heb je vast één van de volgende producten in huis waarbij alcohol is toegevoegd. Doe één van deze producten op een watje en wrijf de nagellak zo van je nagels.

  • Haarspray
  • Deodorant uit een spuitbus
  • Parfum

2. Azijn

Eigenlijk is deze manier van nagellak verwijderen nog beter dan het gebruiken van nagellakremover omdat azijn een natuurlijk product is. Meng dit met een beetje citroen- of sinaasappelsap en ta-da je hebt jouw eigen nagellakremover. Laat je handen 10 tot 15 minuten weken en veeg de nagellak er daarna met een watje af.

3. Tandpasta

Tandpasta heeft iedereen in huis, toch? Ook dit product is een hulpmiddel om nagellak te verwijderen. Smeer een beetje tandpasta op de nagel en schrob het eraf met een watje of een tandenborstel. Witte tandpasta met zuiveringszout werkt hierbij het beste.

4. Nieuwe laag nagellak

Huh, gewoon nieuwe nagellak opdoen zonder de oude eraf te halen? Door een dikke laag nagellak aan te brengen op de nagel en deze een paar seconden te laten zitten, kan je zowel de natte nagellak als de resten met een watje eraf wrijven. Doe dit wel met een nagellak die je niet zo vaak gebruikt anders is het potje al leeg voordat je hem echt gaat gebruiken.

5. Warm water

Geen nagellakremover én geen watjes in huis? Laat dan je handen 5 minuten in een bakje met warm water weken (of gewoon lekker in bad gaan). Op deze manier wordt de nagellak zacht waardoor het er makkelijker af te trekken is. Dit duurt even, maar dan heb je wel de nagellak eraf. Helaas is het wel mogelijk dat de nagel hierdoor beschadigd.

READ NEXT
Zo voorkom je die gechipte nagellak voor eens en voor altijd
Dit is waarom je ALTIJD een base coat moet gebruiken
Zo blijft je nagellak twee keer zo lang zitten