Iedere dag met moeite opstaan kan komen door je slaaphouding

Sta jij ook iedere dag weer moe op en heb je het idee dat je nooit genoeg slaap hebt gehad? Dit komt misschien wel door je slaaphouding. Hoewel je zou denken dat het niet veel kwaad kan, kan jouw slaaphouding hier heel veel mee te maken hebben.

Slechtste slaaphouding

Het slapen op de buik wordt algemeen beschouwd als de slechtste slaaphouding. Dit komt omdat het je ruggengraat ‘recht’ maakt, wat kan leiden tot rug- en nekklachten. Daarnaast is het zwaar voor je hart, omdat het zo harder moet pompen om het bloed door je lichaam te krijgen. Als je 8 uur ’s nachts aan het pitten bent, wat  1/3 van je dag is, heb je 1/3 van je dag je rug verkeerd gedraaid. 

De beste slaaphouding

Door te slapen op je rug, ligt je rug recht en kan het matras jouw rug het beste ondersteunen. Op je rug slapen is ook goed tegen rimpels, je hebt namelijk minder frictie in je gezicht. De vraag: hoe pas je je slaaphouding aan? Je kan het jezelf aanleren. Op je rug slapen een te grote stap? Probeer eerst jezelf aan te leren om op je zij te liggen. Leg een kussen tussen je knieën om het rollen tijdens je slaap te vermijden. 

Als je slecht kun slapen moet je dit eens proberen
Kun je niet slapen? Eet dan dit!
Fouten die je maakt voor je gaat slapen

PHOTOCREDITS : WEHEARTIT