IJs dat je kan eten bij het ontbijt? Wij hebben het recept

De zon is er weer en blijft de komende dagen lekker boven ons hangen. Ideaal om wat verkoeling te zoeken in heerlijke ijsjes. En dan kun je natuurlijk gaan voor een bak roomijs maar dan weet je ook wel dat je je beach body deze zomer kunt vergeten. Tenzij jij zo’n geluksvogel bent die geen grammetje aankomt terwijl je de heleboel bij elkaar vreet, lucky you!

Als het warm is beginnen wij de dag het liefst al met een verkoelend ijsje. IJs voor ontbijt is misschien een beetje gek. Tot wij dit recept tegen kwamen. Wij geven toe: het is misschien wat vreemd. Maar dit ijsrecept is naast ontzettend lekker ook nog eens heel voedzaam. En dus het perfecte begin van je dag.

Nicecream

Echte foodies zijn natuurlijk allang bekend met het begrip nicecream, maar ons kwam deze uit de luchtvallen. Nicecream wordt gemaakt van bananen.

Binnen vijf minuutjes heb je dit koele ontbijt op de tafel staan. Wat heb je nodig? Twee tot drie BEVROREN bananen (geschild en in plakjes) en fruit na keuze. Voeg hier een scheut melk aan toe (dit mag ook amandelmelk of havermelk zijn). Dit alles gaat samen in de blender tot het ijs is.

Schep het ijs in een kom en versier het met je favoriet toppings. Als vers fruit, muesli of kokos. En voilà, jij hebt een gezond maar vooral cool ontbijtje. Had je niet gedacht hè? Dat het zo makkelijk zou zijn. Smakelijk!

En zo maak je ze voor de hele week
>RECEPT: Gezonde koekjes voor het ontbijt

Zo verdwijnen je (ongezonde) cravings en kun je er weer tegenaan.
> Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten

En makkelijker kan het niet!
RECEPT: Gezonde chocoladespread (!)

PHOTO CREDITS: ALI INAY