Iris Maree: pop kleurrijke veganistische tassen

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Iris Maree.

Iris Maree

Iris is vanaf haar tiener jaren al geïnspireerd door de kleuren en materialen van de 80’s fashion. Naast deze collecties kwam ook de media op voor de dierenleed en het gebruik van dierenhuiden in de mode wereld. Iris werd een activist tegen dierenleed en kwam terecht in de business wereld van cosmetica, mode merken, accessoires en tassen. Op deze manier kwam ze erachter dat de kleding industrie een vervuilde industrie was en startte daarom: Iris Maree. Een duurzaam merk dat alleen maar diervriendelijk materiaal gebruikt.

https://www.instagram.com/p/B5KJfEejYJ3/?utm_source=ig_web_copy_link

Er was veel onderzoek voor nodig naar nieuwe technieken. Iris heeft veel gerezen en uiteindelijk is studio Iris Maree ontstaan. High fashion dat geen gebruik maakt van dierenhuid dat gewaardeerd wordt door vrouwen die van tassen houden.

https://www.instagram.com/p/B5MuOtNAqfr/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie: