Is je foundation te licht geworden? Zo maak je hem donkerder

Het afgelopen weekend hebben we heerlijk kunnen genieten van de zon (yay!). Dit betekent dat jij misschien ook al lekker bruin bent geworden. Nu is het natuurlijk heel fijn om wat meer kleur in je gezicht te hebben, maar er is één probleempje. Want als je je foundation aanbrengt, kom je er al snel achter dat deze veel te licht is geworden. Terwijl dit een paar dagen geleden écht de perfecte kleur was, lijk je nu wel een spook. Is ook jouw foundation te licht geworden voor je huidskleur? Gooi hem vooral niet weg! Dit zijn de manieren om de kleur donkerder te maken:

Foundation mengen

Om ervoor te zorgen dat je foundation weer perfect bij je huidskleur past, kun je je foundation gaan mengen. Koop een (goedkope) foundation in een donkere kleur en meng hem met de foundation die je al had. Ga voor een foundation die een paar tinten donkerder is, zodat je hem kunt blijven gebruiken als je nog bruiner wordt. Voeg telkens een klein beetje van de donkere foundation toe, tot je de juiste kleur hebt. Voilà!

Mengen met bronzer

Heb je geen donkere foundation in huis, maar wel een vloeibare bronzer? Dan hoef je niet eens naar de winkel te gaan, want deze kun je ook prima gebruiken om je foundation donkerder te maken. Let wel op dat je steeds een klein druppeltje toevoegt, zodat de kleur niet té donker wordt.

Shade adjusting drops

Er zijn zelfs speciale shade adjusting drops verkrijgbaar om je foundation donkerder te maken. De vloeistof is hoog gepigmenteerd, dus een paar kleine druppeltjes zorgen er al voor dat de kleur een paar tinten donkerder wordt. Een potje koop je voor minder dan 5 euro. Voor die prijs nemen wij nooit meer het risico dat onze foundation te licht is..

Zo creëer je een natural look:
> Zo lijkt het alsof je geen foundation draagt

Doe dit NOOIT!
> 5 dingen die je nóóit moet doen voor je foundation aanbrengt

Oeps.. heb je een vlek in je kleding gemaakt?
> Zó werk je makkelijk foundation vlekken uit je kleding!

PHOTO CREDITS: SOPHIE MAY