Item to Watch: Glitter Boots!

Eens in de zoveel tijd komt er een item voorbij waarover iedereen het direct eens is: Dit. Is. Ontzettend. Lelijk. De één roept nog harder dan de ander waarom het item zo verschrikkelijk is en iedereen beweert dit nooit te dragen. Maar dan… Dan komt het moment dat het item gespot wordt bij een blogger, celebrity, it-girl of fashion editor. Het kan beginnen als signaal naar de buitenwereld (‘kijk mij eens lekker mijn eigen ding doen’) of omdat de persoon in kwestie wèl direct de schoonheid van het item in zag. Er volgt er nog één. En misschien nog één. En opeens is het hek van de dam: het item is niet aan te slepen.

Glitter boots

Zo begon ook de hysterie rondom de (inmiddels) immens populaire wedge sneakers van La Marant. Zorgde het item in eerste instantie vooral voor opgetrokken wenkbrauwen, uiteindelijk kwam het bijna tot World Domination voor de sneakers. Op het moment dat de hysterie in volle glorie is losgebarsten, schieten de knock-offs, look-a-likes en copy cats als paddestoelen uit de grond. Was de trend in eerste instantie vooral bereikbaar voor de rijken der aarde, als de trend maar lang genoeg aanhoudt kan echt iedereen meedoen. En zo gaat het ook met de glitter boots van Saint Laurent Paris. Tenminste, dat denken wij. Dit item heeft namelijk een flinke periode van gewenning nodig. In eerste instantie zorgden de 60’s vibe van de boots er voornamelijk voor dat we de rest van de dag met ABBA-liedjes in ons hoofd liepen, maar inmiddels zien we de schoonheid er wel van in. De Barbie-variant gaat het misschien niet halen tot het grote publiek, maar we hebben goede hoop voor de zilveren of gouden stappers. Wat denk jij, lopen we straks allemaal op deze glitter boots rond?

P.S. Mannen zullen sommige trends misschien nooit snappen. Benieuwd wat deze 10 knappe mannen vinden van de huidige vrouwenmode?

 

glitter_boots