Kleding ontkreuken zonder te strijken? Zo doe je dat!

As we speak wacht er vast nog een stapel gewassen kleding op je… Klaar om gestreken te worden! Guess what? Strijken sucks. Het is net zoals de afwas doen of stofzuigen. Het kost tijd.

Kostbare tijd die je liever aan leuke dingen besteedt, toch? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om die witte blouse gewoon met kreuk en al aan te trekken, erg flatteus is het alleen niet. Gelukkig hebben wij de tips and tricks gevonden die je leven een stukje makkelijker gaan maken!

Kleding ontkreuken zonder strijken? Dit zijn de tips!

1. Stijltang

De stijltang is our best friend op dagen dat we bad hair days iets minder bad willen maken. Maar ook op dagen dat we de kreukels uit onze favoriete top willen halen! Je kunt je stijltang goed gebruiken om bijvoorbeeld kraagjes of mouwen glad te krijgen. Wist je trouwens dat de stijltang in de jaren ’60 dé voorloper van de strijkbout was? Niet zo’n gek idee dus!

2. Douchen

Kreukels verwijderen terwijl je aan het douchen bent, het kan! Hang je gekreukte items op in de badkamer terwijl je een lekkere hete douche neemt. Doe ramen en deuren dicht en binnen 10 minuten is je kleding gestoomd en kreukvrij (dit is hét geheim van backpackers).

De stoom die uit de waterkoker komt zorgt er ook voor dat de kreukels verdwijnen. Super handig, want daarna heb je meteen heet water voor een kop thee. Zo kun je ’s ochtends een paar minuten langer van je bed genieten!

3. Potten en pannen

Heb je net pasta gekookt en is de onderkant van je pan nog heet? Perfect! Je kunt met de onderkant van de pan over je kleding heen gaan om de kreuken eruit te krijgen! Let wel op dat er geen pasta-saus (of andere narigheden) aan de onderkant van je pan kleeft… Hetzelfde geldt voor de onderkant van je waterkoker als je net thee hebt gezet en de kreukels zijn er nog niet uit na het stomen, kan je met de waterkoker over de kreukels wrijven.

4. Matras

Rol je gekreukte top op als een wrap en stop ‘m een uurtje onder je matras. Believe it or not: it works!

5. Spray

Is er iets in de wereld dat nog niet bestaat? Er bestaan namelijk zelfs kreukel-verwijderende sprays (wondermiddel?)! En ja, ze zijn veilig voor bijna iedere stof!

6. Föhnen

Met dank aan je lange lokken die na iedere douchebeurt weer geföhnd moeten worden. Haar föhn je droog en kreukels föhn je uit je kleding. Zo simpel is dat.

7. Droger, met ijsblokjes

Je zal wel denken, ijsblokjes? Ja, dit werkt echt! Stop je gekreukelde item een paar minuutjes op de warmste stand met ijsblokjes in de droger. Het ijs zal smelten en daardoor komt er stoom vrij. Deze stoom zorgt ervoor dat de kreukels uit je kleding verdwijnen.

READ NEXT
De tips om je kast opgeruimd te HOUDEN!
Snelle beauty tips voor vrouwen in tijdnood ’s ochtends
8 tips om je sugar cravings te stoppen

PHOTO CREDITS: JOLIE LOT