Kopen, houden of wegdoen? Zo krijg je de perfecte winter wardrobe!

Zo’n nieuw mode-seizoen, daar moet je altijd een beetje ‘in’ komen. Wat zijn de trends van het moment, wat past bij je stijl en zijn er nog dingen van vorig jaar die je dit seizoen ook nog aan kan? Tijd om de bezem eens flink door je kast te halen dus en aan de slag te gaan met je winter wardrobe! Om je een beetje te helpen hebben wij een aantal items voor je geselecteerd die echt nog wel een jaartje mee kunnen en geven we je meteen tips voor goede aanvullingen. Maar aanvullen betekent ook dat je eerst ruimte moet maken…

winter wardrobe

 

Zo krijg je de perfecte winter wardrobe:

THROW AWAY

  • Wedge-sneakers. Na de hype rondom de wedge-sneakers van Isabel Marant schoten de knock-offs als paddenstoelen uit de grond. Echte Isabels weggooien doet ons nog teveel pijn, maar neem gerust afstand van alle look-a-likes. Investeer dit seizoen liever in een paar old-school tennissneakers van bijvoorbeeld Adidas.
  • Jassen met bontkragen. Eigenlijk hoeven we dit niet uit te leggen. Wat ons betreft kun je je met een beetje fatsoen niet meer op straat vertonen in echt bont, wat alle designers ook beweren. Er is genoeg mooi faux fur te koop en daar is nog geen teddy-beer voor gestorven. Daarnaast wordt ook niemand knapper van een dikke bont-rand in z’n nek. Gewoon lekker niet doen dus.
  • Studs. Beau van Erven Dorens had het eigenlijk best goed gezien: studs zijn de Crocs van 2014. Weg ermee.

KEEP

  • Oversized jassen. Ook dit seizoen kun je je met een gerust hart blijven hullen in oversized, o-zo comfortabele jassen. Fantastisch in combinatie met een skinny jeans of leren broek en een paar sneakers.
  • Cut-out boots. De Balenciaga’s waren vorige winter niet aan te slepen, ondanks het flinke bedrag dat je voor een paar neer moest leggen. Inmiddels zijn we tientallen knock-offs verder, maar ze kunnen best nog een seizoen mee. Ideaal om een jurkje een lekker rauw randje mee te geven!
  • Rugtassen. Oké, de Eastpaks laten we even voor wat ze zijn. Maar rugtassen zijn nog steeds hot. Zeker die van leer.

BUY

  • Platte enkellaarzen. Omdat ze comfortabel zijn. En stoer. En je ze met álles aan kunt. Daarom.
  • Oversized knits. Het idee van de winter is draagbaar omdat we al besloten hebben dat we bij temperaturen onder 10 graden alleen nog maar in oversized knits rond gaan lopen. Misschien zelfs wel in hele gebreide pakken. 
  • Ruiten. Met een flinke ruit zit je dit seizoen goed! Onze favoriet? Een geruite oversized jas, zit je twee keer goed!

 

source: Hippiehippiemilkshake