Langer lijken zonder hakken? Zo doe je dat

We kunnen veel dingen aan onszelf (laten) veranderen maar onze lengte is daar nog niet één van. Als jij een van die meiden bent die altijd letterlijk tegen iedereen opkijkt, baal je daar misschien een beetje van. Want wat zou het soms handig zijn om een paar centimeters langer te zijn.. Een paar hoge hakken kunnen al heel erg helpen, maar wat doe je als je gewoon je sneakers wilt dragen? Of als je misschien helemaal niet van hoge hakken houdt? Speciaal voor alle petite girls: met deze tips lijk je langer zonder hakken!

Monochrome-dressing

Monochrome-dressing houdt in dat je je kleedt in één kleur. Op deze manier zie je niet goed waar je buik stopt en waar je benen beginnen, waardoor het een geheel lijkt. Hierdoor lijk je zomaar een paar centimeters langer. Of je nou gaat voor all-black of liever een andere kleur, het kan allemaal!

Haarstyle

Zelfs de lengte van je haar en de manier waarop je het draagt, kan invloed hebben op hoe lang je lijkt. Als je klein bent, laat lang haar je namelijk nog kleiner lijken. Als je groter wilt lijken, kun je het beste gaan voor een halflange bob. Wil je geen afscheid nemen van je lange lokken? Creëer dan een volumineus kapsel of draag een hoge knot om langer te lijken.

High waisted

Draag high-waisted items. Of het nu om een rok, broek of shorts gaat: high-waisted modellen laten je langer lijken (zorg er dan wel voor dat je je top ‘instopt‘ anders mis je volledig het high-waisted-effect).

Maxi-lengte

De mythe dat kleine meisjes geen maxi-skirts of dresses mogen dragen, omdat ze daar nog kleiner door zouden lijken, is totale onzin. Als je een maxi-skirt kiest die iets hoger in je taille valt, lijk je er namelijk juist langer door!

Mini-lengte

Nu we het toch over lengte hebben: als je liever een kortere rok of jurk draagt, ga dan voor écht kort. Rokken op knie- en kuitlengte choppen vaak optisch nog een stuk van je been af. Een minirok of minishortje doen je optisch juist wel langer lijken, doordat je meer van je benen laat zien. De truc is dus: ultra kort (well…keep it chic) of ultra lang.

Shoes 

Als je voor flats wilt gaan, ga dan voor puntschoenen. Het is bewezen dat schoenen met een punt je benen optisch langer laten lijken! En ze zijn ook nog eens perfect voor een chique gelegenheid of om een statement te maken onder je casual outfit.

V-hals

Door een top met een V-hals te dragen, wordt je bovenlijf optisch langer. Zo’n top heb je vast in je kast hangen, dus haal hem vooral tevoorschijn!

Prints en accessoires

Kies bij het shoppen het liefst voor prints en accessoires die net zo petite zijn als je zelf bent. Ga dus niet voor grote prints en huge oorringen maar kies voor subtiel. Ook kun je beter voor een micro tas kiezen, omdat een grote tas in proportie met je lichaam te groot kan lijken. Zo voorkom je dat ”tas, waar ga je met die vrouw naartoe?” gevoel. En daarnaast doen verticale streepjes het altijd goed.

Go flared

Heb jij even geluk dat die flared broeken nu helemaal hot zijn. Als je langer wil lijken, kunnen deze broeken je heel goed helpen. Hello there legs!  

Een gestreepte broek dragen? Zo combineer je hem:
> Zo style je de gestreepte broek en lijken je benen langer

Deze gouden regels redden je altijd!
> 9 styling regels die nooit uit de mode raken

Zo laat je je curves het best uitkomen:
> 5 styling tricks voor vrouwen met curves

PHOTO CREDITS: SINDI ARIFI