Le Nap: Modieuze én comfortabele pyjama’s

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden, want veel bedrijven zeggen dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld en daarom wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Le Nap.

Le Nap

Luxe pyjama’s die comfortabel en duurzaam zijn…. Nadat ze haar koffer aan het pakken was voor een trip met haar vriendinnen kwam Myrthe van Deijen er in 2018 achter dat dit een gat in de markt is. Avonden heeft ze gespendeerd om zichzelf aan te leren hoe je kledingstukken maakt en heeft ze een team opgebouwd dat nu het bedrijf “Le Nap” runt.

https://www.instagram.com/p/B2j19iklz5w/?utm_source=ig_web_copy_link

Le nap wil ervoor zorgen dat hun pyjama’s comfortabel zijn en passen bij welk lichaamstype dan ook. Ze zijn zijdezacht en gemaakt van Tencel modal, dat niet alleen een duurzame stof is, maar ook makkelijk te recyclen is.

Le nap heeft de officiële CO2-neutrale status gekregen, omdat zij gedurende hun hele productieproces, hun CO2-uitstoot compenseren. Le nap werkt hard om dit voor elkaar te krijgen gedurende de hele levenscyclus van een product tot en met dispositie.

https://www.instagram.com/p/B3SIKTuFhzf/?utm_source=ig_web_copy_link

De weg naar duurzame mode is een weg die nooit eindigt, volgens Le Nap. Ze zullen er daarom nooit klaar mee zijn om zich in te spannen voor een beter milieu als het om mode gaat. Ze blijven onderzoeken en betere manieren vinden om hun duurzaamheid te verbeteren. Ondertussen hopen ze dat we straks allemaal gemakkelijker kunnen slapen, wetende dat we wakker worden in een betere wereld.

Onze favorieten uit de collectie: