Lena Library: Hier kan je kleding lenen in plaats van kopen

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden en daarom stellen we iedere donderdag een duurzaam modemerk aan je voor. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Lena Library.

Lena Library

Kleding lenen klinkt best gek, maar het werkt wel. Zeg nou eerlijk ook jij bent soms een kledingstuk zat (ook al heb je hem pas 2 of 3 keer gedragen). Gemiddeld dragen we een kledingstuk zelfs maar 7 keer. Hoe handig is het dan dat je je kledingstuk gewoon terug kan brengen naar de winkel op welk moment dan ook.

4 zussen: Angela, Diana, Elisa en Suzanne, startten eind 2014 Lena Library, omdat ze door hun mode achtergrond erachter kwamen wat voor slechte impact de mode industrie heeft op mens en milieu. Bij Lena Library kan je dus kleding kopen, maarrrr ook lenen! Ja echt.

https://www.instagram.com/p/BkMmBbYHlys/?utm_source=ig_web_copy_link

Hun basiscollectie bestaat uit items van opkomende designers verdeeld in drie stijlen. Elegant chic, mix & match en casual street. Naast een online webshop hebben ze ook een flagship store in Amsterdam. Kleding uitlenen brengt natuurlijk best veel risico’s met zich mee en daarom hebben ze per kledingstuk bepaalde wasvoorschriften bepaald die je naast het label in de kleding ook allemaal kan vinden op de website. Bij wat meer fragielere kleding of gecompliceerd materiaal, nemen zij de reiniging van het kledingstuk op zich.

Het reinigen van kleding heeft natuurlijk ook impact op het milieu en daarom wassen ze alleen met wasmiddel van het merk Seepje, deze is 100% fairtrade en gebruiken ze wasmachines van AEG.

https://www.instagram.com/p/B3l_B9xF-bd/?utm_source=ig_web_copy_link

Het werkt zo: een kledingstuk lenen kost een x aantal punten per dag. 100 punten is €1 euro. Je kan online kleding lenen/kopen, maar ook in de fysieke winkel. De bedoeling van het lenen is om zoveel mogelijke miskopen te voorkomen. Als je over een kledingstuk twijfelt (wat we ongetwijfeld vaak doen), kan je deze bij Lena Library dus eerst lenen voordat je hem aanschaft. Gewoon, om uit te testen.

Hoe handig is dat??

https://www.instagram.com/p/B4Vb0PoFan3/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie: