Liep jij er ook zo bij in de jaren 90?

Terwijl Dio nog vrolijk “had ik maar een tijdmachine” zingt, willen wij vooral keihard wegrennen en ons voorgoed opsluiten bij de gedachten aan de trends uit de jaren ’90. Want wat zagen we eruit vroeger hé? Maar gelukkig stonden we wel lekker met z’n allen voor gek… Van welke trend was jij helemaal weg? Herken je ze allemaal?

1. Oversized gladiator riem
Het was net alsof je zo even uit de Astrix en Obelix film kwam rollen: die donkerkleurige, veel te grote riemen. Het waren als het ware aan elkaar genaaide rondjes leer, met vaak gouden elementen. Die je trouwens droeg op een afschuwelijke sigeuner-rok of jurk. En dan je afvragen waarom je nooit verkering had in groep 8… (Met deze riemen kun je je outfit wel helemaal afmaken!)

2. Popcorn tops
Dit is smullen. Ken je die one-size shirtjes nog die je als het waren van de ene kant van de weg, naar de andere kant kon spannen? Het maakte niet uit welke maat je had, iedereen kon hem aan. Wel zo fijn, want zo kon je hem makkelijk delen met je moeder. Die hem vast net zo mooi vond als jij.

3. Spice Girl platform schoenen en slippers
Weet je nog? Die slippers met een enorm plateau eronder? Of die laarsjes met enorme hak, die je van je moeder alleen in het weekend aan mocht? (Waarom zou dat toch zo zijn geweest?) Je voelde je helemaal de bom ermee omdat je dan “groter” was. Oh, en ken je die platte slippers met een mini hakje eronder ook nog? Wij kunnen er maar niet over ophouden, wal-ge-lijk, maar zo leuk!

4. Opblaasbare rugzak
Je had er zelfs vazen van. Want die heb je ook zo nodig als je jong bent. Alles was opblaasbaar in deze tijd, zo ook bijvoorbeeld die lelijke stoelen en tafeltjes. Wat moest je er toch mee?

5. Heel veel vlechtjes of knotjes
Natuurlijk geïnspireerd door je grote idolen Posh, Scary, Sporty, Baby en Ginger Spice, droeg jij overal knotjes of vlechtjes. Of allebei, als je echt aan “living on the edge” deed. Geruststellend is dat miss Victoria Beckham er ook onderdeel van was, ha. Da’s dan weer goed voor je ego.

6. Timberlands met puntneus en hak
Onloopbaar, want ervaring met het lopen op hakken had je nog niet. En zo lelijk. Zó lelijk.

7. Veel te aangezette highlights
Stroken, zo veel stroken. Die highlights  in je haar werden gewoon lekker dik aangezet waardoor het verreweg van natuurlijk leek. Eigenlijk was je hoofd gewoon een soort van zebrapad, wel weer eens wat anders toch? (Deze haarkleur past trouwens perfect bij jou!)

8. Velour joggingspak
Een hoog aai-gehalte en zo comfortabel, maar toch valt dit niet goed te praten. Want ze waren niet echt flatteus. Paris Hilton hobbelde er samen met Nicole Richie ook in rond. Dus, ja. Dan mag het. Bok, skot, diss.

9. Von Dutch petten
Oké misschien dat deze niet zo fout is als de rest, maar echt mooi waren ze nou ook weer niet. Want ze kwamen in de meest bijzondere varianten, zo had je ze met baby roze en licht blauw, met camouflage en allerlei andere prints. Hoe lelijker de pet, hoe gaver anderen je vonden.

10. Twee plukjes aan de voorkant van je kapsel
Dus je moeder was ’s ochtends na jouw krijs-uren eindelijk klaar met je haar. Toen je je buurmeisje naar buiten zag lopen met twee staartjes in een scheiding én twee plukjes aan de voorkant van haar kapsel, moest je dat ook. Wat deed je je moeder toch ook aan elke dag he? Arm mens.

P.S. Dit schijnt nu weer een trend te worden, wat vind jij ervan? Bekijk hem hier!

Source: Dark paradise vintage