Ik had geen oudere broer of zus die me de in’s and out’s van how-to-dress-for-that-occasion leerde, maar ik pakte het snel op. Na een kleine faux-pas (Roger Rabbit op je trui was na je 11e dus blijkbaar níet de bedoeling en lila met fluogroen is geen, ik herhaal, géén lekkere combi) begreep ik al snel dat LOGO’S (liefst dus in kapitalen) goed waren. Eigenlijk waren LOGO’S een soort codetaal: ik hoor bij de club, want ik draag iets met een LOGO en dus begrijp ik wat wij met een LOGO allemaal begrijpen: dit. is. mode.

Al O’Neillend en Naf Naf-end kwam ik die eerste paar jaar (als erbij horen nog heel even belangrijker is dan je afzetten) door. Na de jaren ’90 heb ik logo’s verfoeid. Want: niet sjiek, ‘ik ben toch geen reclamebord’ en ‘ik doe zo lekker mijn eigen ding’. Logo’s werden voor losers, eigenlijk.

Natuurlijk was ik niet vies van een Chanelletje, maar dat was dan ook het enige label waarvan ik het bon-ton vond dat er twee prachtige C’s op prijkten. Twee jaar geleden kocht ik een Saint Laurent Paris tas. Monsieur Yves was nog niet zo lang geleden overleden en een tas waar vrij prominent een Y een S en een L op prijkten voelde als een petit hommage aan de grootmeester himself. En het had ook wel iets oldschools. Verder dan dat, zwoer ik mezelf, zou ik niet gaan.

Het ging deze winter lichtelijk jeuken bij de aanblik van Championstruien. Ik voelde het ineens. Dit was cool. Maar gaf nog niet toe. Zou ook onhandig zijn qua werk, dat toegeven, want een LOGO op tv, das vragen om gedoe. Ik heb vaak genoeg Adidas-strepen (ja, het gaat ver) af staan plakken om geen gezeur te krijgen met de reclamecodecommissie.

En nu, stroomt mijn Instatijdlijn vol met knappe blogsters met Gucci t-shirts. Met dus heel groot GUCCI op hun borst. En Chanel. En ineens, wil ik allemaal dingen met een LOGO. In de naam van ‘zo lekker old school’. Maar stiekem misschien ook omdat ik bij het clubje wil horen. Het clubje van de Mensen Die Mode Begrijpen. Krijg ik vast over een jaar weer heel hard spijt van.

 

Buongiorno ? #ItalianDays

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

The Reverse Weave®. A classic choice. ? @blvckmvnivc

A post shared by Champion (@champion) on

XMAS treated me well ✨ #Gucci #sandro

A post shared by Lizzy (@lizzyvdligt) on

comfy on the gram

A post shared by Claire Rose Cliteur (@claartjerose) on

A classic is never old fashioned, @Lucyalexandraaa ? @daniyellowden

A post shared by Champion (@champion) on

 

 

 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)