Lukt het afvallen niet? Bij deze symptomen moet je dus meer eten

Een gezond gewicht krijgen, kan best een uitdaging zijn. Misschien merk je niet zo snel verschil als dat je gehoopt had en ga je (obsessief) calorieën tellen. Geloof ons, dat helpt zeker niet! (Lees hier wat je juist wel wil doen voor een mooi gewicht). Als je te veel op de calorieën gaat letten en er te weinig van binnen krijgt, kan dat slecht zijn. Benieuwd of jij wel genoeg binnen krijgt? Wij vertellen je welke symptomen er op kunnen wijzen dat je te weinig eet.

1. Je hebt weinig energie

Als je te weinig calorieën binnen krijgt, kan dat er voor zorgen dat je je heel vaak moe voelt. Bij minder dan 1000 calorieën per dag kan je metabolisme trager worden en dat leid tot die vermoeidheid. Als je ook nog eens veel beweegt op een dag, heb je nog meer calorieën nodig om je energiek te voelen. Dacht je dat je last had van een winterdip? Think twice als je de laatste tijd minder bent gaan eten.

2. Je hebt last van haaruitval

Het is normaal om iedere dag een paar haren te verliezen, maar als je merkt dat je meer haar verliest dan normaal, kan dit ook een teken zijn dat je te weinig calorieën binnen krijgt. (Daarnaast kunnen dit ook oorzaken zijn van haaruitval). Als je ook te weinig proteïnen, biotine en ijzer binnen krijgt, kan je haar nog sneller uitvallen.

Te veel eten, helemaal vlak voordat je gaat slapen, kan er voor zorgen dat je slecht slaapt, maar een streng dieet kan er ook zeker voor zorgen dat je slechter slaapt. Als je te weinig eet, kan dit er voor zorgen dat je vaker wakker wordt ’s nachts en dat je minder diep slaapt. En dat is niet fijn. Heb je vaak het gevoel dat je te veel honger hebt om in slaap te komen of wordt je steeds vaker wakker met een erg hongergevoel? Dan eet je waarschijnlijk ook te weinig.

4. Je bent sneller geprikkeld

Ben jij ook altijd weer in een betere mood nadat je gegeten of gesnackt hebt? Snappen we wel, lekker eten maakt je blij en als je te weinig hebt gegeten maakt dat je gewoon super prikkelbaar, it’s a fact. Uit een onderzoek blijkt dat mannen die 1800 calorieën op een dag aten (2500 calorieën worden aangeraden bij mannen), slechter gehumeurd werden.

5. Je hebt het vaak koud

Heb je het ook vaak koud? Dan zou je ook maar zo te weinig gegeten kunnen hebben! Je lichaam moet een bepaald aantal calorieën verbranden om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Als je te weinig eet en daardoor te weinig calorieën binnen krijgt, wordt dit dus lastiger. Hoe meer calorieën je te kort komt, hoe sneller je het koud zal hebben.

6. Je voelt je vaak angstiger

Volgens een onderzoek waarbij meer dan 2500 Australische tieners werden bestudeerd waarvan 62% zich aan een streng dieet hield , zorgt de inname van te weinig calorieën voor meer angstgevoelens en ook een hogere kans op een eventuele depressie. Wil je toch gewicht verliezen maar deze twee nadelige gevolgen uitsluiten? Probeer dan gezonder te eten zonder dat je er veel minder calorieën door binnen krijgt. (Bekijk hier wat je wil eten voor een goed humeur).

Wil je gezonder eten?
Dit is het enige wat je wil inslaan

SCIENCE SAYS:
> Iedere dag kaas eten is GOED voor je!

Heb je pluizig haar?
Dit kan het voor eens en voor altijd oplossen

 

PHOTO CREDITS: JACIMARIESMITH