Maak healthy keuzes voor je haar

Heb je last van vet haar? Droog haar? Of zit het helemaal niet zoals jij wilt? Dan kan dat nog wel eens liggen aan de shampoo en conditioner die je gebruikt. In shampoo’s worden ingrediënten gestopt die niet gezond zijn voor je haar. Klinkt gek maar toch is het zo. Wil jij gezonde keuzes maken voor je coupe? Let er dan op dat deze ingrediënten NIET in je shampoo zitten:

Sodium Lauryl Sulphate (SLS)
SLS wordt gebruikt om vuil uit het haar te halen. SLS schuimt goed en je zou denken: hoe meer schuim, hoe beter. Nou, dus niet! SLS haalt al de natuurlijke oliën uit het haar, wat ervoor zorgt dat je droog haar krijgt.

Siliconen
Siliconen worden toegevoegd aan shampoo zodat je haar er glanzender uitziet. Dat vinden wij natuurlijk allemaal mooi, glanzend haar, maar siliconen zijn toch niet zo goed. Je haar wordt er zwaarder van en wordt tevens sneller vet.

Minerale olie
Door minerale olie in je haar te smeren, zorg je dat er voldoende vocht in je haar blijft. Het nadeel van minerale olie is dat het een laag vormt over je haar waar niks meer in of uit kan. Je haar kan nu niet meer gevoed worden. Om deze olie er weer uit te krijgen, moet je sulfaat gebruiken. Maar ja, we hebben net uitgelegd dat dit ook niet goed is voor je haar.

Ik hoor je denken: oké, dus wat nu wél? Wij hebben de healthy keuzes al voor je gemaakt, je hoeft ze alleen nog maar te shoppen!

Shop de júiste shampoo’s hier:

Healthy

Shop de shampoo hier:

1 DR. ORGANIC // 2 BALMAIN // 3 KIEHL // 4 ILUXE // 5 DR. ORGANIC

READ NEXT:
Vet haar? Kijk eens in je borstel!
Dingen die onbewust voor vet haar zorgen
4x haarstijlen voor dun haar