Matt and Nat: Een merk dat 100% diervriendelijk is

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: Matt and Nat.

Matt and Nat

MATT(erial) and NAT(ure) is een merk dat sinds 1995 ernaar streeft om de menselijkheid, creativiteit en positiviteit te waarderen die we allemaal in ons hebben. Matt and Nat is geïnspireerd door de tinten en texturen van de natuur

https://www.instagram.com/p/B6BUNy_Awn5/?utm_source=ig_web_copy_link
https://www.instagram.com/p/B5IpYScASpB/?utm_source=ig_web_copy_link

Matt and Nat is een veganistisch merk en gebruikt dus geen dierlijke materialen. Ze zijn voortdurend bezig met het zoeken naar duurzame alternatieven. Ze hebben al veel geprobeerd met gerecyclede materialen zoals: gerecyclede nylons, karton, rubber, kurk en onlangs ook gerecyclede fietsbanden. Sinds 2007 streven ze ernaar om voeringen te gebruiken die alleen zijn gemaakt van 100% gerecyclede plastic flessen. 

Ze bezoeken elke fabriek en zorgen dat ze een goede band opbouwen met de fabriekseigenaren, zodat er een grote betrokkenheid ontstaat bij de productie. Zo zorgen ze ervoor dat de productie goed verloopt, maar ook dat de werkomstandigheden aan de normen voldoen.

https://www.instagram.com/p/B4-XCgygznl/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame mode? Kijk dan op deze pagina.