Met deze tips maak jij je huid winterproof

De herfst is aangebroken, de eerste regendruppels zijn gevallen en we hebben steeds meer moeite ’s ochtends ons bed uit te komen. Ook onze huid heeft het er moeilijk mee. Maar die kan je een eind op weg helpen en klaarstomen voor de winter met de volgende tips!

1. Je huid ‘meten’
Door je huid, minimaal bij elke seizoenswisseling, te laten meten bij een huidcoach met de hannah Skin Analyzer, weet je wat de conditie van je huid is en waar zij behoefte aan heeft! De huidcoach stelt aan de hand van deze analyse een behandelplan op. Dit plan bestaat uit het gebruik van verschillende producten in combinatie met behandelingen waar de hannah Bindweefselmassage het meest bekende voorbeeld van is.

2. Peeling
In de zomer voelt je huid minder strak en glad aan door dode huidcellen en een verdikte opperhuid. Hierdoor kan de huid dof, droog, grauw en vaal worden. Een echte must bij het winterklaar maken van je huid, is het ontdoen van je verdikte zomerhuid met een peeling. De herfst en winter zijn ideale periodes om je huid grondig te (laten) peelen. De zon is nu minder krachtig en je huid zal dan ook niet direct opnieuw beschadigen. Fruitzuurbehandelingen bij een huidcoach bieden de uitkomst.

3. Grondige reiniging
Maar thuis kan je ook al aan de slag gaan! Zorg altijd voor een grondige reiniging voordat je met een peeling aan de slag gaat. Een milde peeling zonder korrels irriteert je huid niet en kun je zelfs op de meest gevoelige huid en rondom de ogen aanbrengen. De Enzymatic Skin Peeling (40ml/€31,50) is een milde, maar zeer effectieve peeling die de beschermende functie van de hoornlaag niet aantast. Met een peeling verbeter je je huidstructuur en –textuur, waardoor rimpels, fijne lijntjes, grove poriën en littekens verminderen.

4. Goede doorbloeding
Doordat we in de winter weinig in de zon zullen zitten, is een extra bindweefselmassage en een doorbloedingscrème geen overbodige luxe. Om je huid lekker actief te houden, kun je een doorbloedingskuur doen, waardoor je weer een frisse teint krijgt. Met de Cell Active (50ml/€39,50) wordt je huid intensief gestimuleerd en doorbloed, waardoor de zuurstofvoorziening in je huid verbetert. Het is de ideale voorbereiding op het winterseizoen om je huid stralend voor de dag te laten komen met een perfecte winterglow!

5. Zuurstof please!
Wanneer de temperatuur buiten daalt, zit je het liefst lekker op de bank voor de tv met de verwarming aan. Doordat je minder vaak buiten komt, daalt ook het zuurstofgehalte in je huid. Hierdoor kan je huid er vaal, dof en vermoeid uitzien. Bovendien verslapt en veroudert een zuurstofarme huid sneller omdat voor een gezonde celvernieuwing ook zuurstof nodig is. Oxys Genes (30ml/€59,-) geeft je huid de zuurstofboost die zij nodig heeft in de winter! Deze crème zorgt voor meer stevigheid en een gezonde teint!

6. De ultieme faceguard
In de winter droogt je huid vaak snel uit. Het is daarom belangrijk dat je een vollere, hydraterende en voedende crème gebruikt. Zo’n crème werkt als isolatie, waardoor de huid minder last heeft van de temperatuurswisselingen en het bijkomende vochtverlies. De Cell Recovery Cream (45ml/€46,75) is de ultieme faceguard die je huid moeiteloos door de koude maanden heen helpt. Je kunt de crème ook als voedend masker gebruiken en is ideaal om te gebruiken tijdens de wintersport.

We kunnen niet vaak genoeg zeggen dat een goede dagelijkse verzorging cruciaal is! Velen slaan de dagelijkse verzorging van de huid over. Maar gun jezelf en je huid dat dagelijkse kwartiertje. Aandacht voor jezelf doet immers iedereen goed en zeker wanneer je huid het door (extreme) weersomstandigheden zwaarder te verduren krijgt!

READ NEXT
De ultieme oplossing voor een droge huid!
Wat modellen doen om hun huid zo flawless mogelijk te houden
Zo maak je je man een beest in bed

hannahreclame1

Enzymatic Skin Peeling
Cell Recovery Cream

 

 

hannahreclame2

Oxys Genes
Cell Active