Move over amandelmelk, dit is de (nog!) gezondere variant

Voor wie liever geen koeienmelk drinkt zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven. De schappen staan vol plantaardige melksoorten. Wij zijn allemaal verzot op amandelmelk. Het is lekker en het is gezond. Wat wil een mens nog meer? Nou een nog(!) gezondere variant. Die minstens zo lekker is.

”My (havermout) milkshake brings all the boys to my yard”

Havermelk is niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel voedzaam. Allereerst werkt het verzadigend. Dat maakt havermelk een goede start van de dag waar je lekker lang op vooruit kunt. Daarnaast is havermout rijk aan vitamine B, magnesium, zink en calcium én zit havermout vol vezels. En van dat laatste worden vooral je darmen heel gelukkig. Uit onderzoek blijkt tevens dat havermelk een positieve werking heeft op ons cholesterol.

Vergeleken met amandelmelk is havermelk een goede vervanger. In amandelmelk worden vaak nog suikers toegevoegd, en die wil je het liefst vermijden. Wil je er helemaal zeker van zijn dat er niets is toegevoegd aan je havermelk? Probeer het dan eens zelf te maken.

Zelf maken

Havermelk kan je ook zelf maken, dan weet je in ieder geval zeker dat er niets anders aan toe is gevoegd. Dit doe je heel makkelijk door havermout in een water te laten weken. Laat het ongeveer een nachtje staan en filter ’s ochtends de havermout eruit.

Naast alle gezonde voordelen van de melk is deze ook nog eens ontzettend lekker. In je koffie, bij je havermout of voor het maken van je chiapudding. JA, echt geloof ons heerlijk!

Tip 4: gezellig, gezond en GRATIS
> Gezond eten on a budget: zo pak je dat aan

Voor eens en voor altijd af van de leugens
Waarom koffie drinken dus wél gezond is

En makkelijker kan het niet
> RECEPT: Gezonde chocoladespread (!)