Nagelproblemen? Zo los je ze op!

We hebben allemaal wel eens last van nagels die snel scheuren, verkleurd zijn of die simpelweg niet willen groeien. En dat terwijl verzorgde nagels een groot deel uitmaken van de eerste indruk die je achterlaat als je je aan iemand voorstelt. Daarom vertelden wij al eens eerder hoe je zorgt voor hele mooie nagels! Gelukkig zijn er voor verschillende nagelproblemen makkelijke oplossingen… en wij hebben ze voor jullie op een rijtje gezet.

Droge nagels die afbladeren

Je nagels zijn droog en er bladeren vaak ‘vlokjes’ van de oppervlakte af waardoor je nails steeds dunner worden. Gelukkig is dit makkelijk te verhelpen. Op het moment dat ze evengoed nog stevig zijn, kun je het beste je nagels verzorgen met een speciaal serum voor je nagels (en nagelriemen). Dit gebruik je dan twee keer in de week, ’t liefst voordat je gaat slapen. Op die manier kan het serum fijn intrekken!

Heb je naast de droge afbladerende nagels ook nog eens zwakke en buigzame nagels? Dan kun je het beste een nagelverharder gebruiken. Ook dit hoeft maar één à twee keer per week… Als je dit vaker doet dan wordt de boel juist weer overbelast en werkt het averechts.

Nagels die niet groeien

Soms doe je nog zo je best om mooie, stevige en langere nagels te krijgen… toch wil dit niet altijd lukken. Meestal heeft dit te maken met de bloedcirculatie in je handen die niet goed verloopt (als je bijvoorbeeld vaak koude handen hebt). Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor: smeer dagelijks een beetje nagelriemolie bij de aanzet (rond je nagelriemen) dit stimuleert de groei van je nagels!

Verkleurde nagels

Verkleurde nagels (meestal geel) kunnen ontstaan door verschillende dingen: je dagelijkse sigaret of je gebruikt geen base coat onder een opvallende nagellak kleur. Het ziet er in elk geval niet erg fris uit (en door deze nagellak kleuren lijk je bruiner). Om je natuurlijke nagel kleur terug te krijgen kun je ten eerste zelf heel makkelijk een scrub maken van citroensap, olijfolie en wat suiker. Scrub je nagels met ronddraaiende bewegingen en je nagels zullen er weer een stuk frisser uitzien. Daarnaast kun je ook een nail whitener gebruiken, die de tips van je nagels witter maakt en het roze gedeelte juist rozer. Daarnaast vermindert het geeltinten in je nagel.

Gespleten en gescheurde nagels

Vaak zijn deze nagels hard en niet erg flexibel. Het is belangrijk dat je hierbij geen nagelverharder gebruikt, want dat maakt het probleem alleen maar erger. Het is beter om je nagels te verzorgen met een fijn serum dat verzorgende oliën bevat.

P.S. Wil je weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je nagellak extra lang blijft zitten? Lees het hier!

Source: Etsy

Welke oplossingen gebruiken jullie voor deze bekende nagelproblemen?