Nagels verwoest door acryl? Zo worden ze weer als nieuw

Acryl nagels worden gemaakt door een vloeistof en een poeder. Hierdoor wordt het een soort kleverig bolletje wat over je nagels gelakt wordt. Dit wordt hard door de buitenlucht. Als dit hard is worden je nagels mooi in vorm gevijld en gepolijst. Hierna kan je nog kiezen om er een kleur eroverheen te laten lakken. En voilà, je gaat de salon uit met verzorgde, shiney nageltjes. Maar dan.. acryl is natuurlijk niet de allerbeste vriend voor je nagels.

Voor wie wel eens acryl nagels heeft gehad zal dit bekend klinken. Als je acryl nagels er eenmaal af zijn zie je de schade die het acryl heeft aangericht. Je nagels zijn dun, zacht en ont-zettend breekbaar. Niet fijn, dus! Dit hoeft natuurlijk niet altijd het geval te zijn. De een is hier gevoeliger voor dan de ander. Maar speciaal voor alle acryl slachtoffers hebben wij een paar tips op een rijtje gezet. Met deze tips worden je nagels weer als nieuw.

1. Knippen en vijlen

Helaas, om je nagels 100% te laten herstellen, is het kort knippen van je nagels wel aan te raden. Dit doe je tot je natuurlijke en gezonde nagel is uitgegroeid. Vijl je nagels regelmatig bij als je ziet dat er toch nog een scheurtje in begint te komen. Een klein scheurtje kan al snel uitscheuren als je niet voorzichtig bent. Dus heb er altijd eentje bij de hand.

2. Pauze

Voorlopig geen acryl maar ook zeker gel nagels voor jou. Je nagels hebben tijd nodig om te herstellen. En dit gaat alleen als je een fancy beauty behandeling even vooruit schuift. Wij raden een goede basecoat aan. Er zijn ook speciale basecoats verkrijgbaar waarmee je je nagels sterker kan maken. Het is een soort kuur, die je iedere dag gebruikt. Je brengt iedere dag een nieuw laagje aan. Na een week haal je dit weer van je nagels af en je zult merken dat je nagels harder zijn.

3. Begin bij de basis

Het begint bij een goede verzorging van je handen. En niet alleen je handen, maar ook je nagels kan je goed verzorgen én hydrateren. Je wilt je nagels niet laten uitdrogen, want zo breken ze sneller. Verzorg je handen goed met handcrèmes en oliën. Als je je nagels goed wilt hydrateren kun je dit ook van binnenuit voor elkaar krijgen: drink genoeg water!

4. Food

Naast het drinken van voldoende water kan eten ook helpen bij het herstellen van je nagels. Bepaalde voedingsstoffen kunnen namelijk helpen om je nagels sterker te maken én ze sneller te laten groeien. Zo zijn eiwitten, zink en vitamine B bijvoorbeeld heel belangrijk. Dit is wat je kunt eten voor sterkere nagels. Lees hier wat je wil eten voor het krijgen van sterke nagels.

No need for Shellac…
Zo blijft je nagellak twee keer zo lang zitten

Heb je voor de zoveelste keer nét niet de goede kleur gekocht?
> Zo kies je de perfecte kleur nagellak

Ken jij het al?
> Dit ingrediënt kan zorgen voor een mooie huid, haar en sterke nagels