Oil Pulling

Toen iedereen dus begon te schrijven over ‘oil-pulling’ kon ik dan ook niet achterblijven. Iets wat weinig kost (ok, behalve tijd dan), supergezond is (want natuurlijk mega-ontgiftend) en je –als je de hype mag geloven- ook nog witte tanden oplevert.

Oil Pulling kokosnoot Hoe doe je dat, oilpulling?

  • Je neemt (het liefst in de ochtend, voor je ontbijt) een halve tot hele eetlepel kokosolie (extra vierge) in je mond. Vaak is deze olie gestold in het potje maar eenmaal in je mond smelt ie binnen no time.
  • Dan ‘pull’ je de olie ongeveer 20 minuten door je hele mond (alsof je ontzettend serieus je mond aan het spoelen bent maar dan zonder uit te spugen). Schijnt goed te zijn om af en toe ook je hoofd beetje schuin naar achteren te houden zodat de olie goed overal bij kan.
  • Tijdens die 20 minuten kun je prima douchen, je ontbijt vast klaarmaken, lunch inpakken, etc.
  • Na 20 minuten spuug je de olie uit (je slikt ‘m NOOIT door). Omdat deze nu gruwelijk veel bacterien bevat, kun je ‘m het beste in het toilet uitspugen en doorspoelen, niet in je wasbak (Ik las op sommige sites dat je ‘m het beste in de prullenbak kon spugen maar dat leek mij dan weer reuzesmerig).
  • Daarna grondig je mond spoelen (met water waar je een beetje Keltisch zeezout in op hebt gelost) en je tanden poetsen.

Zijn mijn tanden witter geworden? Zeker. Je merkt al vrij snel resultaat. Ik kon na twee ochtenden echt al serieus verschil zien. In het begin werd ik een beetje misselijk van de heftige mondgymnastiek in de ochtend en eindigde ik met het gevoel alsof mijn wangen in een windmachine hadden gezeten maar inmiddels went het…