Hoe wil jij je eitje het liefst hebben? Zacht, halfzacht of hardgekookt? Het lijkt zo makkelijk. Maar vaak kom je bij het pellen van je eitje erachter dat deze niet zo is gekookt als je had bedacht. Ja, het koken van een ei is een kunst. En daarom once and for all met deze tips kook je je eieren voortaan altijd perfect.
Stap één breng het water aan de kook. De tweede stap, prik een gaatje in de bolle kant van het ei. Zo verkom je dat deze tijdens het koken barst. En nu is het aan jou om te bepalen of het een zacht, halfzacht of hardgekookt ei wordt. Let op! Kleine eieren hebben een minuut korter nodig en grote eieren circa 1 minuut extra.
- Zacht – 3 tot 4 minuten
- Halfzacht – 5 tot 6 minuten
- Hard – 8 minuten
Als je eierwekker is afgegaan is het belangrijk dat je de eieren laat schrikken. Huh wat? Zet je pannetje met eieren onder de koude kraan voor een seconde of 10. Door het te laten schrikken van de eieren stop je het kookproces en je kunt de eitjes hierna ook makkelijker pellen. En voilà je hebt perfect gekookte eitjes! Eet smakelijk 😉
Zo verdwijnen je (ongezonde) cravings en kun je er weer tegenaan.
> Gezonde snacks waardoor je vol zit tot het avondeten
Calo’s verbranden met je favoriete thee!
> Waarom je altijd een schijfje gember in je thee wil doen
En makkelijker kan het niet!
> RECEPT: Gezonde chocoladespread (!)