Op platte schoenen langer lijken? Dat doe je zo!

Als je wat kleiner van stuk bent zoals Yasmin (heb je haar hilarische post al gelezen?) zul je snel naar hakken grijpen om iets langer te lijken. En terecht. Hakken geven je niet alleen lengte maar doen ook fantastische dingen voor je figuur (deze items trouwens ook!). We hebben alleen niet altijd zin om op hakken te lopen want laten we eerlijk zijn: zelfs met het opvolgen van alle tips om pijnloos op hakken te lopen, zitten onze sneakers nog steeds lekkerder. Moet je er dan genoegen mee nemen om er klein uit te zien? Nee. Je kunt namelijk ook zonder hakken langer lijken! Hoe je dat doet?

Langer lijken zonder hakken doe je zo!

Platte schoenen of sandalen, die wat huid laten zien, in lichte of nude kleuren zullen je benen optisch langer laten lijken. Draag je graag laarzen? Kies dan voor een model dat eindigt op het smalste gedeelte van je been, dus ongeveer ter hoogte van je enkel. Dit zorgt ervoor dat je benen slanker en langer lijken. Je kunt ook juist voor heel veel laars kiezen in de vorm van overknee boots. Zorg er dan wel voor dat je dit combineert met een kort rokje of jurkje of met kleding die aangesloten valt; te wijde of lange kleding zal je namelijk alleen maar kleiner laten lijken!

1. Mini skirt

Als je een kort rokje draagt kun je dit het beste combineren met schoenen die eindigen onder je enkel, denk bijvoorbeeld aan een herenschoentje of loafer. Onder een rokje is het mooi om een niet al te grof schoentje te dragen, dit houdt de totale look slank en elegant.

2. Shorts

Shorts zijn van zichzelf al wat grover dan rokjes, dus is het ook mooier om een wat grovere schoen te dragen. Dit houdt je look in balans en dat is waar we voor gaan! Combineer je shorts met een sneaker of espadrille, in ieder geval een schoen die een wat dikkere of meer uitgesproken zool heeft. De hoogte van de schoen moet wel ongeveer gelijk zijn aan die je onder een rokje draagt; ongeveer tot onder je enkel.

3. Midi skirts

Midi skirts zijn niet het makkelijkst om te combineren en eigenlijk zijn deze het knapst met een goede hak eronder. Wil je toch liever iets plats? Ga dan voor een sandaaltje, eventueel met een dun enkelbandje. De open schoen laat je benen langer lijken en het enkelbandje benadrukt het smalste gedeelte van je been waardoor deze ook nog eens slanker lijken!

4. Maxi skirt

Omdat je benen totaal verdwijnen onder een maxi skirt is het belangrijk dat je ergens nog wat huid laat zien. Doe dit door het dragen van een open schoen, sandaal of schoen met peep toe. Dichte schoenen maken het geheel veel te zwaar en zorgen ervoor dat je alles behalve langer lijkt.

5. Jeans

Pas je schoen aan op het soort jeans dat je draagt. Een skinny jeans is het mooist met een iets fijnere schoen, dit behoudt je lengte. Je kunt een jeans combineren met een laarsje maar zorg er voor dat deze niet te lang is. Voor het mooiste effect moet deze zo rond je enkel stoppen. Een boyfriend jeans is wat massiever en vraagt daarom om een iets grovere schoen. Zorg er wel voor dat je je jeans iets oprolt zodat er een klein stukje enkel te zien is.

6. Pantalon

Ook bij een pantalon is het belangrijk dat er nog wat huid te zien is. Draag daarom het liefst een pantalon die iets korter valt, waardoor je enkel bloot is. Als je hier een fijne schoen tot aan de enkel onder draagt wordt de outfit niet te zwaar én lijk je optisch langer.

P.S. Je kunt je benen nog langer en slanker laten lijken door het opvolgen van deze tips!