Opgeblazen buik voorkomen? Zo doe je dat

Herken je dat ook? Het gevoel alsof er een grote steen in je maag zit? Je vermijdt broek en rokjes die strak om je buik zitten. Veel mensen hebben er last van en het kan erg vervelend zijn. Maar hoe kan je zo’n opgeblazen buik voorkomen? Wij hebben de tips!

Opgeblazen buik voorkomen

Eet weinig zout

Zout kan snel zorgen voor een opgeblazen gevoel. Wanneer je teveel zout binnenkrijgt kan het zich gaan ophopen in je buik, waardoor je vocht vasthoudt en je dus een opgeblazen gevoel krijgt.

Spicy food

Kies voortaan wat meer voor pittig eten, want dit stimuleert je spijsvertering en voorkomt dus dat je buik onder druk komt te staan door eten wat zich ophoopt. Doe bijvoorbeeld net iets meer peper of sambal in je eten.

Kauw goed op je eten

Dit is eigenlijk de meest voorkomende oorzaak van een opgeblazen buik. In eten zit veel lucht en wanneer je dit niet goed kauwt komt die lucht allemaal in je buik te zitten. Ook zorgt slecht kauwen ervoor dat er grotere stukken eten in je maag terecht komen die minder snel verteren en zich dus ophopen in je buik. Nog een tip: Praat niet tijdens het kauwen, want zo krijg je ook veel lucht binnen.

Drink citroenwater

Wil je een opgeblazen gevoel zo snel mogelijk voorkomen? Drink dan water met een schijfje citroen met kleine slokjes op. Als het goed is verdwijnt het vervelende opgeblazen gevoel heel snel.

Eet veel vezels

Net als met spicy eten stimuleren vezels je spijsvertering. Begin bijvoorbeeld elke dag met een bakje yoghurt/kwark met muesli. Zo weet je in ieder geval zeker dat je de dag niet begint met een opgeblazen gevoel. Pas wel op dat je niet ineens van geen naar heel veel vezels gaat, want hierdoor kan je juist een opgeblazen gevoel krijgen.

Wel eens last van steken in je buik?
Zo voorkom je steken in je buik tijdens sporten
Of van een rommelende maag?
Zo voorkom je een rommelende buik in een stille ruimte
Wedden dat je deze groente niet zo vaak eet?
De groente die we VEEL vaker zouden moeten eten