People Tree: Duurzame kleding van begin tot eind

Duurzame mode is niet altijd even makkelijk om te vinden. Veel bedrijven zeggen namelijk dat ze duurzaam zijn, maar is dit wel echt zo? De mode-industrie is de op een na meest vervuilende industrie in de wereld. Om deze reden wordt duurzaamheid door veel merken gezien als een “trend”. Wij stellen daarom iedere donderdag een modemerk aan je voor dat écht duurzaam is. Deze week is het sustainable merk dat wij graag willen uitlichten: People Tree.

People Tree

People Tree is opgericht in 1991. Alle producten die People Tree maakt, zijn op de meest duurzame wijze geproduceerd van het begin tot het einde. Hun modeassortiment voldoet aan de Global Organic Textile Standard en ook waren ze het eerste mode bedrijf dat het productlabel van de word fair fashion ontving.

https://www.instagram.com/p/B6bOA_ZgYXD/?utm_source=ig_web_copy_link

Deze certificaten geeft aan dat People Tree echt na leeft waar ze voor staan: Een geheel duurzaam merk van begin tot het eind.

Ze hanteren eerlijke handel, eerlijke lonen, goede arbeidsomstandigheden, transparantie en gendergelijkheid.

Om dit te bereiken heeft People Tree verschillende missies opgesteld:

  • Ondersteuning van de inspanningen van producentenpartners op het gebied van economische onafhankelijkheid en controle over hun omgeving en ter bestrijding van de machtsstructuren die hun recht op bestaansmiddelen ondermijnen.
  • Om het milieu te beschermen en natuurlijke hulpbronnen op gepaste wijze te gebruiken tijdens onze handel en om milieuvriendelijke initiatieven te promoten om nieuwe modellen te creëren om duurzaamheid te bevorderen. 
  • Om klanten te voorzien van producten van goede kwaliteit, met vriendelijke en efficiënte service en het opbouwen van bewustzijn om klanten en producenten in staat te stellen deel te nemen aan Fair Trade en ecologisch duurzame oplossingen. 
  • Alle belanghebbenden een ondersteunende omgeving bieden en de dialoog en het begrip tussen hen bevorderen.
  • Een voorbeeld geven aan het bedrijfsleven en de overheid van een Fair Trade-bedrijfsmodel op basis van partnerschap, mensgerichte waarden en duurzaamheid. 

People Tree gebruikt in hun kleding GOTS gecertificeerde materialen en innovatieve stoffen zoals: geborsteld fluweel van biologisch katoen, zijdeachtige feestkleding van TENCEL ™ Lyocell en denim van gestructureerd biologisch katoen.

https://www.instagram.com/p/B7EbbdEAsfX/?utm_source=ig_web_copy_link

Onze favorieten uit de collectie:

Meer duurzame mode? Check dan deze pagina.