Preview: Alexander Wang X H&M!

Alexander Wang X H&M Er zijn elk jaar wel een paar redenen om uit te kijken naar de herfst en winter: lange avonden knus op de bank met vriendlief, kerst en de samenwerking die H&M aan gaat met een grote designer. 6 november 2014 staat al een tijdje geblokt en rood omcirkelt in onze agenda, want we hebben zo maar het idee dat dit weer een knaller gaat worden. Dit jaar is het namelijk het jaar van de Alexander Wang X H&M collectie.

Alexander Wang X H&M

En we kunnen nu alvast een klein beetje inschatten of onze verwachtingen waar gemaakt gaan worden. De Britse GQ geeft in het oktober nummer een preview van de herencollectie en mr. Wang himself plaatste een instagram van RiRi in kleding van de H&M lijn. Over de herenlijn kunnen we kort zijn: oeh la la! Niet alleen het model (Tyler Maher) is drop dead gorgeous, ook de kleding mag er zijn. Zoals we al verwacht hadden (door eerdere teasers) loopt het ‘boxing theme’ als een rode draad door de collectie. De collectie is donker en monochroom en Wang maakt gebruik van experimentele materialen en sporty cuts, precies zoals we gewend zijn van Alexander (en waarvan we hoopten dat dit ook zichtbaar zou blijven in de H&M collectie).

De foto van Rihanna in legging en cropped top doet ons modehart nog niet echt sneller slaan, in tegendeel… We hopen heel hard dat de rest van de collectie meer is zoals we van Alexander Wang gewend zijn: sporty yet classy. 

Source: GQ, Afterdrk

P.S. Altijd al willen weten hoe je een succesvolle stylist kunt worden? Manon vertelt je alle ins & outs, do’s & don’ts tijdens haar masterclass!

Alexander Wang X H&M