Rachel Zoe: de internationale stylist van Hollywood

Rachel Zoe is waarschijnlijk een van de bekendste stylisten van Hollywood. Ze werd bekend in Europa door haar mega populaire reality show: The Rachel Zoe project. Maar, wie is de vrouw achter de reality show ster? Hoe zit het met het fashion brein van deze beroemde stylist?

Rachel Zoe als jong meisje

Rachel Zoe is geboren in New Jersey en werd op jonge leeftijd al blootgesteld aan mode en kunst. Door haar moeder verkreeg Rachel vrij snel contacten met de grootste designers. Haar passie voor glamour outfits ontstond toen al. Ze combineerde het allerliefst vintage met glamoureuze items. Rachel verhuisde snel naar New York City om haar fashion-carrière  op te pakken en al snel stylede  ze mening popster en actrice.

Ze bleef fan van de Old-Hollywood glamour en probeerde die glamour door te zetten door te verhuizen naar LA. Al snel was haar stylingbureau opgericht en stond ze centraal als een van de rode loper stylisten in Hollywood. Ze staat bekend om haar ’60’s en ’70’s looks in combinatie met haute couture.

Haar favoriete style iconen

Haar favoriete style iconen zijn: Brigitte Bardot, Jane Birkin en Bianca Jagger.

Naast dat haar stijl cliënten er altijd briljant uit zien doet Rachel Zoe het zelf ook niet slecht. Ze verschijnt vaak met haar toonaangevende Hollywood glamour stijl op de entertainment websites. Ook de styling van haar twee kids en man neemt ze graag onder de loep. Soms zijn  haar looks zelfs aangepast op de kleding van haar zoontje..

Daarnaast runt ze een fashion website met styling tips van haar zelf: The Zoe Report en verkoopt ze een kledinglijn in samenwerking met designers.