Recept: Buddha Bowl met gegrilde avocado, groene asperges en kikkererwten

Een kom vol gezonde en voedzame ingrediënten, ook wel een Buddha Bowl genoemd, zijn super populair. De meeste Buddha Bowls zijn vegetarisch en soms ook helemaal vegan. Eigenlijk zijn er helemaal geen regels voor het samenstellen van zo’n kommetje: kies vooral wat jij lekker vindt. VYTAL vulden hem met gegrilde avocado, groene asperges en kikkererwten!

Bereidingstijd: 20 minuten

Aantal calorieën per persoon: 538 

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • Avocado – 0.5 stuks (75 gram)
  • Kikkererwten uit blik/glas – 100 gram
  • Groene asperges – 100 gram
  • Broccoli – 150 gram
  • Veldsla – 50 gram
  • Pompoenpitten – 10 gram
  • Paprikapoeder – 0.5 theelepel
  • Olijfolie – 2 eetlepels
  • Peper – 1 snufje
  • Zout – 1 snufje

Bereidingswijze:

  1. Spoel de kikkererwten in een zeef onder koud stromend water, laat uitlekken en dep droog.
  2. Mix in een kom de kikkererwten met de paprikapoeder en een beetje olijfolie goed door elkaar.
  3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak ongeveer 3 minuten op hoog vuur tot de kikkererwten goudbruin zijn.
  4. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Snijd de broccoli in roosjes en kook in 4 tot 5 minuten beetgaar.
  6. Was de asperges en snijd ongeveer 2 cm van de onderkant af en vervolgens doormidden.
  7. Breng een flinke laag water aan de kook. Leg de groene asperges in de pan en kook in 4 tot 6 minuten zachtjes gaar. Giet de asperges af en laat vervolgens afkoelen.
  8. Snijd de avocado open, verwijder de schil en snijd in plakjes.
  9. Verhit een grillpan op hoog vuur. Besmeer de plakjes avocado met een dun laagje olijfolie en grill ongeveer 1 tot 2 minuten aan elke kant tot er mooie bruine grillstreepjes op staan.
  10. Doe de veldsla in een kom en verdeel hier alle ingrediënten overheen.
  11. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout en bestrooi met de pompoenpitten.

Check meer heerlijke recepten!