Het is weer bijna weekend! Om het weekend nog leuker te maken dan het al is, hebben wij speciaal voor jullie een chocolade bananenbrood recept samengesteld. Je leest het goed: CHOCOLADE bananenbrood. Bananenbrood is een gezond tussendoortje of een fijne broodvervanger waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over toegevoegde dikmakers. Ook kan je nog veel meer heerlijke ingrediënten toevoegen aan je bananenbrood.
Wat heb je nodig:
- 2 el cacao
- 60 gram havermout
- Amandelschaafsel
- 3 à 4 bananen
- 100 gram bloem
- 3 eieren
- Honing
- Noten
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in. Tip: probeer kokosolie eens! Hartstikke gezond en makkelijk om mee te werken. Pureer/prak je bananen fijn met een staafmixer of vork. Meng de gepureerde bananen vervolgens met de eieren en roer dit even door. Voeg vervolgens de cacao, havermout en bloem toe en mix door elkaar. Als je dat gedaan hebt giet je er wat honing bij en voeg je de noten toe. Giet het mengsel vervolgens in de cakevorm. Zet daarna je bananenbrood in de oven (45-50 minuten) en wacht het rustig af, voor zover je dat lukt. Let’s eat & enjoy!
Tips:
Je kan je bananenbrood nog lekkerder maken door bepaalde ingrediënten toe te voegen. Denk aan walnoten, appel, kaneel, amandelen, geraspte kokos & speculaas(kruiden). Zo geef je je bananenbrood veel meer smaak en kan je allemaal verschillende variaties van bananenbrood maken. Veel plezier met experimenteren!
Happiness is… Pancakes!
> RECEPT: pompoen chocolate chip pannenkoeken
De beste combinatie EVER
> RECEPT: Bastogne cheesecake met butterscotch
Yummie, yummie!
> RECEPT: Zo maak je zo’n superlekkere freakshake