Zo verlies je ongemerkt gewicht

Heb jij last van een kleine muffin top? Of wil je net dat beetje extra gewicht verliezen zonder al te veel moeite te doen? Want je wilt je deze zomer natuurlijk wel met een tevreden gevoel in je bikini kunnen hijsen.

Door gezonder te eten en te sporten, kom je natuurlijk al een heel eind (doe je ook al mee aan de #100daysHKMXchallenge van Manon?). Maar met deze tips verlies je ongemerkt gewicht.

Kleine borden

Eet van kleinere borden. Hierdoor schep je automatisch kleinere porties op en eet je al heel wat minder. Spreek dan wel met jezelf af dat je maar één portie mag eten, anders heeft het namelijk alsnog geen zin.

Pannen op het aanrecht

De meeste mensen zetten de pannen op tafel zodat ze gemakkelijk een tweede portie op kunnen scheppen (en laat dat nou net zijn wat we tegen proberen te houden). Laat je pannen dus lekker op het aanrecht staan. Hierdoor ben je veel minder geneigd nog een portie te pakken.

Zelfgemaakte popcorn

Ga je gezellig een film kijken? Neem dan in plaats van een grote zak chips een bak met zelfgemaakte popcorn. Als je écht geen zin hebt om het zelf te maken, kies dan voor zoute popcorn in plaats van zoete.

Eet gekookte eieren als ontbijt

Van gekookte eieren krijg je snel een gevuld gevoel en zul je de rest van de dag minder honger hebben. Eet dus ’s ochtends één (of twee) gekookte eieren and you’re good to go! (Bekijk hier nog een paar gezonde, vullende ontbijtjes!).

Magere melk

Drink in plaats van koffiemelk, volle of halfvolle melk gewoon magere melk. Hier zitten namelijk een stuk minder calorieën in.

Één plakje kaas

Hoe lekker kaas ook is, er zitten toch behoorlijk wat calorieën in. Een beetje kaas op je broodje mag best, maar ga voor één plakje (in plaats van twee of meer) en ga voor meer sla, komkommer en/of tomaat op je broodje. Kies daarbij voor een magere variant, zoals mozzarella of een 20+ kaas.

P.S. Van deze drankjes krijg je een plattere buik!