RECEPT: drie heerlijke taartvullingen

Met dit koude winterweer is er niets fijner dan lekker op de bank zitten met een kop warme choco en een lekker taartje. En laten wij nou net drie super delicious taartvullingen gevonden hebben! Het enige dat je voor de rest nodig hebt is een taartbodem, maar dat kan geregeld worden, toch?

Coconut Custard Pie

Kokosnoot met vla? Ja, ja, ja!

Ingrediënten:

  • 1,5 kopje slagroom
  • 1 kopje melk
  • 1/2 kopje gesnipperde kokosnoot
  • 3 eieren
  • 1 eierdooier (bewaar het eiwit in een schaaltje)
  • 3/4 kopje suiker
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel vers geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze:

  1. In een middelgrote pan combineer je de slagroom met de melk. Warm het op tot het begint te borrelen, maar let goed op dat het niet te hard gaat borrelen. Haal het pannetje van het vuur en voeg de kokosnoot toe.
  2. Pak een grote kom en mix de eieren, de eierdooier, suiker, zout en vanille goed door elkaar.
  3. Voeg de mix van slagroom, melk en kokosnoot toe en zorg ervoor dat de eieren niet beginnen te koken. Als alles goed gemixt is, laat je de kom afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Smeer een taartvorm in met het overgebleven eiwit en doe voorzichtig de mix in de vorm.
  5. Bak de taart zo’n 25 tot 30 minuten op 190 graden. De taart moet niet vloeibaar zijn, maar ook niet heel hard. Smeuïg dus.
  6. Laat de taart afkoelen tot dat deze op kamertemperatuur is en plaats hem daarna twee uur in de koelkast. Enjoy!

Salted Caramel Apple Pie

Zout, karamel en appel zijn een perfecte combi. Jammie!

Ingrediënten:

  • 1 kopje én 2 eetlepels geraffineerde suiker
  • 1/4 kopje water
  • 1/2 kopje ongezouten boter
  • 1/2 kopje slagroom
  • 2 citroenen
  • 6-7 appels
  • 1/3 kop ruwe suiker
  • 1/4 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen piment
  • Beetje vers geraspte nootmuskaat
  • Snufje verse zwarte peper
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 theelepel grof zeezout
  • Eibadje (1 ei gemixt met 1 theelepel water en een beetje zout)

Bereidingswijze:

  1. Mix het kopje geraffineerde suiker met het water in een pan en kook dit op medium vuur tot de suiker is opgelost. Voeg de boter toe en laat koken tot het zachtjes begint te borrelen. Ga door met koken tot de mix diep goudbruin gaat zien.
  2. Haal het pannetje van het vuur en voeg meteen, maar langzaam, de slagroom toe. Let op: de mix zal meteen gaan stomen en borrelen. Mix alles en zet het pannetje aan de kant zodat het kan afkoelen.
  3. Pers de citroenen in een grote kom en haal alle pitjes eruit. Schil de appels in dunne parten. Haal de appelparten door het citroensap en strooi lichtjes met de overgebleven lepels geraffineerde suiker. Laat het daarna 20 tot 30 minuten intrekken.
  4. In een kleine kom mix je de ruwe suiker met de kaneel, nootmuskaat, zwarte peper, zout en het bloem. Als de appelparten klaar zijn, stop je die erbij.
  5. Leg de appelparten neer op de taartbodem en zorg dat ze iets hoger liggen in het midden. Giet 1/2 tot 1/3 kop karamelsaus over de appels (je kunt ook meer toevoegen als je het zoeter wilt hebben). Strooi er grof zeezout overheen.
  6. Laat de taart in de koelkast rusten voor 10 tot 15 minuten.
  7. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en maak drie lagen(rasters) in de oven.
  8. Smeer de taartvorm in met het eibadje en zorg ervoor dat de karamel niet op de taartvorm kan komen – dit verbrand namelijk. Strooi er wat suiker en grof zeezout.
  9. Plaats de taart in de oven op het onderste raster en bak ‘m voor zo’n 20 tot 25 minuten.
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 190 graden en verschuif de taart naar het middelste raster. Bak de taart voor zo’n 30 tot 35 minuten.
  11. Laat de taart vervolgens zo’n 2 tot 3 uur afkoelen. Serveer ‘m op kamertemperatuur. De taart is drie dagen in de koelkast te bewaren.

Dutch Apple Pie

Onze eigen appeltaart is natuurlijk ook favoriet.

Ingrediënten:

  • 4 Granny Smith appels
  • Sap van 1 citroen
  • 3 eetlepels kaneel
  • 3 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

  1. Schil de appels met een scherp mes tot ze flinterdun zijn.
  2. Voeg het citroensap, de kaneel en de suiker toe aan de appels tot deze glimmen van de suiker.
  3. Leg alles op de taartbodem en bak ‘m voor zo’n 45 tot 50 minuten op 180 graden.

READ NEXT
> RECEPT: Pumpkin spice latte!
> RECEPT: Tony Chocolonely zeezout karamel ijs!
> 5 supersnelle recepten voor vanavond

PHOTO CREDITS: honestlyyum.com