Cookies for breakfast. Dat klinkt natuurlijk alles behalve gezond. Elke ochtend de dag starten met een gezond ontbijt vergt best wat tijd en voorbereiding en wie heeft er ‘s ochtends nou tijd over? Wij in ieder geval niet.
Met een kleine 20 minuten investering op een doordeweekse avond of een zondag maak je deze supergezonde, overheerlijke ontbijt koekjes voor een hele week. Hoe handig is dat!
Ingrediënten
- 2 kopjes havermout
- ¾ theelepel zout
- 1 kop witte amandel pasta, of gemixte notenpasta (natuurwinkel!)
- ¼ kop agave siroop (natuurwinkel)
- 1 theelepel kaneel
- ¼ kop gemalen lijnzaad
- ¾ theelepel zout
- ½ kop gedroogde cranberry’s
- ¼ kop zonder suiker gezoete appelstroop (natuurwinkel)
- 1 grote geprakte banaan
- ½ kop pompoenpitten
- ½ kop rozijnen
Zo maak je ze
Stap 1:
Verwarm de oven voor op 165 graden en bedek een bakplaat met bakpapier en zit die buiten de oven vast klaar voor gebruik.
Stap 2:
Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix met een handmixer tot een stug beslag.
Stap 3:
Plet ongeveer ¼ kop deeg op de bakplaat tot een platte schijf.
Stap 4:
Bak de koekjes ongeveer 15 minuten, haal ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen voor je ze gaat eten. Ze blijven in een luchtdicht Tupperware bakje de hele week vers. Dus op zondagavond kun je gemakkelijk in een minuut of 20 je ontbijt voor de hele week voorbereiden.
Stap 5:
Je kunt ze zo uit je hand onderweg naar werk of school eten, maar als je meer tijd hebt zijn ze ook heerlijk met een klein bakje geitenyoghurt met blauwe bessen on the side. Bon appetit!