RECEPT: overheerlijke limonade ijskoffie

Limonade ijskoffie? Het bestaat. Zoete ijskoffie is een heerlijk drankje voor als het warm weer is (en anders ook hoor). Maar hét nieuwe drankje is dus limonade ijskoffie. Wij vonden het recept en waren erg benieuwd hoe dit drankje zou smaken, guess what?! Deze combinatie stelt zeker niet teleur. Het drankje smaakt heerlijk verfrissend. Drink het samen met je vriendinnen op een zwoele avond, zo creëer je zeker de perfecte zomerdag. Dit is het recept:

Ingrediënten
– Cold brew koffie (koude koffie)
– Suiker
– Water
– Citroen
– Munt (optioneel)

Stap 1
Het eerste wat je gaat doen, is de siroop maken. Doe dit door een kleine pan met water aan de kook te brengen en daar suiker doorheen te roeren tot het oplost. Gebruik voor ieder deel water een deel suiker.

Stap 2
Pak een glas en vul dat voor één derde met ‘cold brew’.

Stap 3
Knijp het citroensap uit de citroen en voeg het toe aan het glas. Je kunt hier trouwens ook gewoon citroensap uit de supermarkt voor gebruiken.

Stap 4
Voeg twee eetlepels van de siroop die je bij stap 1 hebt gemaakt aan het glas toe en roer dit goed.

Stap 5
Maak het geheel af door wat ijs aan het glas toe te voegen. Garneer met geraspte citroen en munt bladeren. Vind je de koffie smaak wat te sterk? Voeg dan nog wat water en citroensap toe. Drink smakelijk!

 

READ NEXT:
RECEPT: Rosé sangria met Limoncello
RECEPT: Zelf witte sangria maken
De beste sushi recepten die jij ook kan maken

Photo credit: Chris Andre